חיתוכיות השוקולד והריבה הן מעדן ילדות ששווה להכיר גם לדור הבא

בעוגה הזו אפשר תמיד לגוון, כמו שעשיתי הפעם: במקום קמח רגיל השתמשתי בקמח כוסמין מלא והוספתי ריבה ומעט אבקת קקאו. כל אלו יצרו מרקם אחר ושוקולדי

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
חיתוכיות שוקולד וריבה
חיתוכיות שוקולד וריבה | צילום: פסקל פרץ-רובין

אפשר גם ליצור פירורי שטרויזל מקמח, סוכר, חמאה וקינמון, ולפזר מעל. ואם אתם ממש מעוניינים להפתיע - המיסו חצי חבילת שוקולד לבן וחצי חבילת שוקולד חלב וזלפו על פני החיתוכיות בצורת שתי וערב. אז החגיגה תהיה שלמה.

אם אין ברשותכם נטיפי שוקולד, אפשר להוסיף חתיכות שוקולד קטנות שנשברו או רוסקו ידנית.  לא חייבים להכין חיתוכיות שוקולד; אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף מעל את נטיפי השוקולד־צ'יפס או לערבב אותם בעיסת הבצק.

(לתבנית מלבנית 27X 35):

2 ביצים בגודל L

3/4 כוס סוכר

חצי כוס סוכר חום (דמררה)

3/4 כוס שמן

3 כפות מים

1/2 כפית סודה לשתייה

2 כוסות קמח כוסמין מלא

1־2 כפות אבקת שוקולית או אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה

1/2־3/4 כוס ריבה מעורבת אדומה או כל ריבה אחרת

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

1/2 כוס אגוזים גרוסים או פרוסות שקדים מולבנים

1. מקציפים במערבל חשמלי את הביצים והסוכר כשתי דקות עד לקבלת קציפה תפוחה, בהירה ואוורירית. מוסיפים את השמן והמים באיטיות וממשיכים להקציף כדקה נוספת.

2. בקערה נפרדת מערבבים את כל המצרכים היבשים ומוסיפים בשתי פעימות ובתנועות קיפול אל קצף הביצים והשמן עד לקבלת בצק אחיד.

תגיות:
עוגות
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף