עומד במבחן: סיון קלינגבייל, מגישת התוכנית "עושות חשבון" בערוץ עשר התייחסה הבוקר (שלישי) בשיחה עם אורלי וילנאי וגיא מרוז לבדיקה שהתוכנית עשתה לפלאפל - שנחשב למאכל הלאומי של ישראל. 

 




"מודה שהופתעתי", סיפרה המגישה, "מסתבר שבפלאפל יכולה להיות ליסטריה - מדובר בפיתה ששמים בה ירקות חיים וטחינה, שהם מאכלים רגישים". היא המשיכה וציינה: "לדברים האלה, מוסיפים חומוס, שאמנם טוגן מבחוץ, אבל באמצע של הכדור, לא". היא הוסיפה "במהלך התחקיר אכלנו המון פלאפל, ואיבדתי את התיאבון כשראיתי את התוצאות של הבדיקות". 
 





קלינגבייל ציינה כי "עבור אנשים בריאים, אי קולי וסלמונלה זה קלקול קיבה, אבל הבעיה היא עם מוחלשי המערכת החיסונית שייפגעו קשות". היא סיכמה את דבריה וגילתה שנודע לה במהלך התחקיר שהפלאפל - לא אמור להיות מחומוס. "את הפלאפל האמיתי אמורים להכין מפול", ציינה, "מסתבר כשמקלפים את הקליפה שלו, אז כבר לא אלרגים".