לא מסוגלים לשתות אלכוהול? זה לא אומר שאתם לא יכולים ליהנות

רוצים ליהנות מההשפעה המשכרת של האלכוהול בלי לצרוך משקאות חריפים? הכירו את צמחי המרפא והתבלינים שיעשו עבורכם את העבודה

רואי פרסול צילום: ללא
דמיאנה (טורנרה)
דמיאנה (טורנרה) | צילום: הדס ניצן
6
גלריה

"יש אנשים שרגישים לאלכוהול ולהשפעותיו, או כאלה המעדיפים להימנע מצריכתו, וכך הם מוצאים את עצמם מחוץ לחגיגות. אבל לטבע יש פתרון - צמחי מרפא עם אפקט משכר", אומר אבי ציטרשפילר, עשבונאי, הרבליסט קליני ובעלי "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, המגדלת ומייצרת צמחי מרפא, תערובות ותבלינים איכותיים. להלן כמה מהצמחים שיוכלו לסייע לכם להתבסם בלי לשתות:

אבי ציטרשפילד, צילום: הדס ניצן
אבי ציטרשפילד, צילום: הדס ניצן | אבי ציטרשפילד, צילום: הדס ניצן
אגוז קולה, צילום: אינג אימג'
אגוז קולה, צילום: אינג אימג' | אגוז קולה, צילום: אינג אימג'

שורש הקאווה, שמקורו בים הדרומי, שימש במקור כמשקה טקסי אצל העמים הפולינזיים. החומרים הפעילים בשורש הנם בעלי תכונות מרגיעות. מסייע גם בהפחתת תחושות חרדה.

שורש קאווה. פורסט וקים סטאר
שורש קאווה. פורסט וקים סטאר | שורש קאווה. פורסט וקים סטאר

לאחרונה נפתח Walter, הבר של המותג Glenlivet ומוזיאון הוויסקי, במתחם שרונה בתל אביב. עם מוזיאון הוויסקי הסמוך, מדובר באחד ממתחמי הוויסקי הגדולים בעולם (יותר מ־1,000 סוגי וויסקי במקום אחד). מלבד טעימות וויסקי במחיר מיוחד, יש במקום אפשרות לרכוש בקבוק אישי שיישמר תחת שם הלקוח עד לביקורו הבא.

באירוע ההשקה הוצג לראשונה הוויסקי החדש של המותג: The Glenlivet Cipher, המשווק בבקבוק שחור אטום שאינו מכיל מידע על הטעמים, על החבית או על גיל הוויסקי, כדי לאתגר את צרכני הסינגל מאלט לפענח את הארומה ואת הטעם של הוויסקי החדש. טעמנו ונהנינו מטעם אלגנטי ופרחוני, עם מתיקות דבשית, עוצמה ועומק. נמכר במהדורה מוגבלת של 2,100 בקבוקים בלבד. מחיר מומלץ לצרכן: 500 שקלים.

צילום: שוקה כהן
צילום: שוקה כהן | צילום: שוקה כהן

יקבי כרמל משיקים שני בלנדים חדשים בסדרת יינות האיכות Vineyards. לצד השקת הבלנדים, כרמל יוצאים גם בעיצוב חדש לסדרה.

היין האחד הוא בלנד בורדו מרום הגליל 2014: יין אדום יבש, המופק מ־70% קברנה סוביניון, 15% מרלו, 8% פטי ורדו, 4% קברנה פרנק ו־3% מלבק, מכרמים ממרום הגליל שבגליל העליון. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון במשך 14 חודשים והמשיך להתבגר בבקבוק במשך שנה נוספת.

היין השני הוא סירה/מורבדר מרום הגליל 2014: יין אדום יבש, המופק מ־92% סירה ו־8% מורבדר, מכרמים ממרום הגליל שבגליל העליון. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון במשך 14 חודשים והמשיך להתבגר בבקבוק במשך שנה נוספת.

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ | צילום: יח"צ
תגיות:
אלכוהול
/
וויסקי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף