מהלך מבריק: מתכון טבעוני לסיגרים הצפון אפריקאיים

הבריק הצפון־אפריקאיים המסורתיים, המוגשים לרוב במילוי בשר, זוכים לטוויסט טבעוני בזכות מילוי עדשים וקינואה. התוצאה הבריאה זכתה למחמאות ולעוד ועוד בקשות לתוספת

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
בריק במלית עדשים
בריק במלית עדשים | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

כאשר החליט בני להפוך לטבעוני, המטבח בביתי עבר טלטלה גדולה ואני נאלצתי לחשב מסלול מחדש ולהתאים את המטבח. כך, המנות המוכרות והידועות עברו שינוי ושולבו בהם רכיבים חדשים.

כך גם נולד המתכון הבא לבריק ("סיגרוס"), אותו מאכל מהמטבח הצפון־אפריקאי, העשוי מעלי סיגר דקיקים, וממולא בבשר. בגרסה זו, החליפו את הבשר עדשים ירוקות וקינואה והתוצאה החדשה לגמרי הפתיעה אותי לטובה.

בגרסה זו לא הסתפקתי בשינוי המילוי, אלא החלפתי את הטיגון באפייה: אחרי הברשה קלה של הסיגרים בשמן, הם נשלחו לאפייה בתנור. בשורה התחתונה, המנה קצרה המון מחמאות ובקשות לתוספת.

1 כוס עדשים מבושלות

1 כוס שקדים גרוסים

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

1/2 כוס כוסברה קצוצה

3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס נענע קצוצה

3 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1 כפית כמון

1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה (לא הכרחי)

2־3 כפות טחינה (כתחליף לביצים)

בריק במלית עדשים. סגנון וצילום: פסקל פרץ-רובין
בריק במלית עדשים. סגנון וצילום: פסקל פרץ-רובין | בריק במלית עדשים. סגנון וצילום: פסקל פרץ-רובין

2. מניחים עלה פילו מרובע או עלה סיגר עגול על משטח העבודה, מניחים במרכזו 1־2 כפות מהמלית ומגלגלים לסגירה. מורחים את הקצה במעט מים ומהדקים היטב. בדרך זו ממשיכים למלא את יתר העלים.

3. מסדרים את הכיסנים/הסיגרים זה לצד זה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים אותם קלות בשמן או מרססים מעל בשמן.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות), אופים כ־20־25 דקות או עד שהסיגרים מזהיבים קלות. מוציאים ומגישים חם.

תגיות:
מתכונים
/
טבעונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף