עם חומרים בסיסיים שנמצאים בכל מטבח: כך תכינו בקלות מאפינס גבינה

בעזרת מעט חומרים פשוטים, שנמצאים כמעט בכל בית, ניתן להכין בתנור מאפינס גבינה, גמבה ובזיליקום. כך תסגרו את הפינה של ארוחת הערב

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
מאפינס גבינה
מאפינס גבינה | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

לכן אימצתי לי מבחר מתכוני שליפה, שמלבד יתרון הזמן, הם טעימים ואהובים על בני משפחתי, בעיקר על הילדים. כזה הוא המתכון למאפינס גבינה, גמבה ובזיליקום שלפניכם, שכל מה שדרוש כדי להכינו הוא מעט חומרים בסיסיים, כף, קערה ותנור. אני בטוחה שגם סטודנטים שמחפשים להכין משהו מזין וטעים ישמחו לאמץ את המתכון, אשר מדיף ניחוח של בית.

- אפשר להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט.

שלבי הכנת המאפינס. צילומים וסגנון: פסקל פרץ-רובין
שלבי הכנת המאפינס. צילומים וסגנון: פסקל פרץ-רובין | שלבי הכנת המאפינס. צילומים וסגנון: פסקל פרץ-רובין

70 גרם חמאה מומסת

100 גרם קוטג' 5% שומן

1 גביע שמנת חמוצה

2 כוסות קמח תופח מנופה

קורט מלח

1 כף סוכר

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

2 גמבות קלויות קצוצות דק

3־4 גבעולי בזיליקום קצוצים

2 כפות זיתים שחורים מגולענים וקצוצים

2 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

1. מניחים את כל החומרים בקערה רחבה לפי הסדר שלהם ברשימה, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את בלילת הבצק לקנקן מזיגה מכניסים לתוך שקית זילוף. חותכים את הקצה כדי שאפשר יהיה למלא את תבניות המאפינס.

2. מרססים מעט בשמן את תבניות השקעים או את עטרות המאפינס האישיות, ויוצקים או מזלפים את הבלילה לתוך התבניות.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 15־20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש ונקי. מצננים ומוציאים בזהירות מהשקעים.

כריכת הספר "מה לחשה החסה לסבתא"
כריכת הספר "מה לחשה החסה לסבתא" | כריכת הספר "מה לחשה החסה לסבתא"

"מה לחשה החסה לסבתא", מאת אסנת גרינברג, הוצאת אוריון, 49 שקלים

תגיות:
מתכונים
/
מאפינס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף