לאכול את הלב - ואפילו ללא גלוטן

לא רק שעוגיות הסנדוויץ' הפשוטות הן טעימות - הכנתן יכולה להיות גם דרך נפלאה להעסיק את הילדים. והפעם: בגרסה ללא גלוטן

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגיות סנדוויץ׳ ללא גלוטן
עוגיות סנדוויץ׳ ללא גלוטן | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

לפני כמה שבועות פנתה אלי אמא צעירה בבקשה לקבל מתכון לעוגיות הפרח הפשוטות, אלו עם הריבה ואבקת הסוכר, המוכרות גם בכינוי עוגיות סנדוויץ', אלא בגרסה ללא גלוטן. מיד ניגשתי למטבח ולקחתי את המתכון שלי להכנת עוגיות פרח נהדרות, פשוטות להכנה וטעימות, ופשוט החלפתי את הקמח הרגיל באחד מהקמחים נטולי הגלוטן הנמכרים ברשתות השיווק.

חבילת חמאה (200 גרם) בטמפרטורת החדר

חתוכה לקוביות

אבקת סוכר (100 גרם)

2.25 כוסות קמח נטול גלוטן (300 גרם)

ביצה

למילוי:

כוס ריבה לפי הטעם (רצוי ריבה אדומה) מדוללת מעט בכפית מים חמים

לקישוט:

סטיילינג וצילום: פסקל פרץ־רובין
סטיילינג וצילום: פסקל פרץ־רובין | סטיילינג וצילום: פסקל פרץ־רובין

1. מעבדים במערבל חשמלי בעזרת וו גיטרה את החמאה חתוכה לקוביות, את הסוכר ואת הקמח, עד לקבלת מרקם פירורי.

2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד יחד עד לקבלת בצק הניתק מדופנות קערת המערבל.

3. מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 סנטימטר.

4. קורצים עוגיות בכל צורה הרצויה לכם.

5. מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. במחצית מהעוגיות קורצים עיגול קטן במרכזה של כל עוגייה, ושומרים על מחציתן השנייה של העוגיות שלמות.

6. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות במשך 20־25 דקות עד להזהבה בהירה מאוד, מוציאים מהתנור ומצננים על רשת תנור.

תגיות:
עוגיות
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף