שלל מתכונים מוצלחים מתפוחי אדמה: מדור מיוחד לל"ג בעומר

אפויים בתנור, ממולאים בבשר ומטוגנים או כמצע לאורז חגיגי: ל"ג בעומר ממש עוד רגע כאן, ואין סיבה טובה יותר מזו כדי להכין מנות מתפוחי אדמה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
תפוחי אדמה קטנים בתימין
תפוחי אדמה קטנים בתימין | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

תמצאו כאן מתכון מהיר להכנה של תפוחי אדמה קטנים המתובלים במעט תימין. אתם יכולים להשתמש גם ברוזמרין, מלח ושמן זית. התוצאה פשוט מצוינת וכל כך קלה לעשייה. בחרתי להציע לכם גם את קציצות הבסטיל, שעשויות ממחית תפוחי אדמה, ממולאות במלית בשר ומטוגנות. הקציצות האלו מופיעות בהרבה מטבחי עדות, כל מטבח בגרסת ההכנה והתיבול האופיינית לו. גם הצורה משתנה בין המטבחים השונים: לפעמים היא עגולה ושטוחה ולפעמים אובלית. כך או אחרת, אלו פשוט קציצות מושלמות, וטוב תעשו אם תאמצו את הכנתן לארוחות ערב קלילות או כתוספת מפתיעה בכל אירוח שלכם.

החומרים(ל־ 4־ 6 מנות):

• 1 שקית תפוחי אדמה קטנים

• עלים מ־ 3־ 4 ענפי תימין

• מלח גס, לפי הטעם

• שמן זית איכותי

שוטפים ומנגבים היטב את תפוחי האדמה וחוצים אותם לאורכם. מניחים את תפוחי האדמה בקערה, מוסיפים את עלי התימין, בוזקים מלח ויוצקים שמן זית

בנדיבות תוך ערבוב, עד שכל תפוחי האדמה יצופו היטב. מעבירים אל תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים את תפוחי האדמה בלי שיחפפו זה את זה.

אורז עם שעועית אדומה וגזר
אורז עם שעועית אדומה וגזר | אורז עם שעועית אדומה וגזר

מנת האורז הזו מהמטבח הפרסי תמיד סוחטת מחמאות. זו מנה חגיגית המשלבת גזר, צימוקים, שעועית אדומה ושלל תבלינים, המבושלים על מצע תפו־

חי אדמה (תהדיג). התוצאה יפה וטעימה.

2½ • כוסות אורז פרסי זהב או אורז יסמין, שהושרה יום

קודם לכן במים עם מעט מלח

• 2 כפיות מיץ לימון

• 150 גרם שעועית אדומה, שהושרתה במים לילה

קודם לכן

• 3 גזרים חתוכים לרצועות דקות

½ • כוס צימוקים

½ • כוס שמן + 2 כפות שמן

½ • כפית מלח

½ • כפית כורכום

• 1 כפית כוסברה טחונה

¼ • כפית הל

¼ • כפית קינמון

• 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי

מסננים את גרגירי האורז מהנוזלים, מעבירים לסיר עם מים, מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים 8 דקות בדיוק. מסננים. בסיר נפרד מבשלים את השעועית האדומה במים כ־ 25 דקות. מסננים. במחבת בינונית מחממים את 2 כפות השמן ומטגנים במשך 3־ 5 דקות את רצועות הגזר והצימוקים. בסיר רחב מחממים את השמן, מוסיפים מלח, כורכום, כוסברה, הל וקינמון, מערבבים היטב. עורכים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה ושמים מעליהן שכבה

קציצות תפוחי אדמה ובשר
קציצות תפוחי אדמה ובשר | קציצות תפוחי אדמה ובשר

הבסטיל, קציצות סגלגלות )אליפטיות( המשלבות תפוחי אדמה ובשר, מופיעות במטבחים שונים בשמות שונים: במטבח המרוקאי הן נקראות פַסְטֶל, בתוניסאי -בַנַטָש, במטבח העיראקי הן נקראות קובה פתתה, במטבח ההודי - פאטיס, ובמטבח יוצאי אשכנז תמצאו אותן במספר גרסאות: בגרסת בצק ממולא או מחית תפוחי אדמה ממולאת בבשר או מלית צמחונית - בשם קנישס או קניש.

• 6 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים, קלופים ומעוכים

למחית

• 1 ביצה קשה חתוכה לקוביות

• 250 גרם בשר בקר )כתף, צוואר( מבושל במים,

טחון, או חתוך לקוביות, או מפורר לפיסות

• 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק

• 2 בצלים בינוניים קצוצים

¼ • כפית כורכום

½ • כפית קינמון טחון

½ • כפית פלפל שחור או לבן

½ • כפית מלח

• 2 ביצים

• שמן לטיגון

• כ־ ¾ כוס ) 100 גרם( קמח מנופה

• 1 ביצה טרופה

להגשה:

½ • לימון

שמים בקערה את מחית תפוחי האדמה, מוסיפים את קוביות הביצה הקשה, הבשר המבושל, הפטרוזיליה והבצלים הקצוצים. מתבלים בכורכום, בקינמון, בפלפל שחור ובמלח. מוסיפים את שתי הביצים ומערבבים לעיסה אחידה. מחממים את השמן לטיגון. צרים כופתאות סגלגלות מהתערובת, מגלגלים אותן בקמח ובביצה הטרופה ומטגנים בשמן החם דקות אחדות מכל צד, עד לגוון זהוב. מגישים חם עם חצי לימון. כל סועד סוחט מעל קציצת הבסטיל מעט לימון, אם הוא רוצה. פופקורן בציפוי פיקנטי ומתוק הגשת פופקורן מתובל במסיבה היא אטרקציה מעניינת. במקום תיבול פשוט במלח מגוונים בתבלינים

• 2 כפות שמן

• 2 כפות אבקת זעתר

• 1 כף פלפל שחור גרוס ופלפל שטה גרוס

• מלח גרוס

½ • כוס שמן

¼ • כפית מלח

• 1 כוס גרעיני תירס לפופקורן

• 1 כוס סוכר

• 1 שקית סוכר וניל

½ • כוס מים

תגיות:
בישול
/
תפוח אדמה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף