מי הזיז את הגבינה שלי: מתכונים למנות מהירות להכנה לשבועות

לקראת החג האהוב עליי בשנה, הפעם החלטתי לארח במדור את אינס ינאי, ממקימי הבלוג "תיק אוכל". ביחד, קיבצנו הוראות להכנת המנות שיגרמו לאורחים שלכם ללקק את האצבעות

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פאי מסקרפונה,  צנוברים, ענבים ונענע
פאי מסקרפונה, צנוברים, ענבים ונענע | צילום: פסקל פרץ-רובין
4
גלריה

ינאי גדלה בבית בגליל עם טעמים וריחות מהמטבח התוניסאי של אמא שלה, לצד חגיגה של טעמים מהמטבח האיטלקי - שממנו הגיע אביה. טעמי הילדות שלה אפשרו לה להצליח לשלב בהצלחה בין איטליה, תוניסיה והמטבח הגלילי, וליצור הכלאה בין מטעמים מיוחדים משלושה מטבחים ששזורים זה בזה.

אל תחום האוכל הגיעה לאחר שהשיגה שני תארים בתקשורת ועבדה בתחום. בשלב מסוים החליטה ללכת אחרי הלב שנמשך לעולם הקולינריה, ועד מהרה הפך הבלוג שלה למקום שבו היא מביעה את האומנות שלה, תוך שילוב בין אוכל טוב, כתיבה, סטיילינג וצילומים. בנוסף היא מעבירה סדנאות, משמשת כמתכונאית עבור חברות מזון, עוסקת בסטיילינג להפקות אוכל ועוד.

נפגשנו ב"פותחים שולחן" בכפר הרא"ה עם המון גבינות משובחות של משק יעקבס. ינאי המליצה שהשנה נכין לכבוד ארוחת החג מספר מנות מהירות הכנה, שהגבינות נוכחות בהן במלוא הדרן. בחרנו במנות לא מורכבות, לא מסובכות וכמובן טעימות מאוד שיכולות להשתלב בכל תפריט שתרכיבו לארוחת החג.

נתחיל במנה ראשונה מיוחדת ומפתיעה של גבינת קממבר צלויה על מצע בצל ועשבי תיבול, נמשיך בשבלולים ממולאים בתרד, קשקבל וגאודה. נעבור למנה צבעונית של ירקות אנטיפסטי על מצע של לַבַּנֶה עם טוסטונים של גבינת סנט מור, ונסיים בעוגת גבינה, כמובן. השנה נבחרה עוגת פאי מסקרפונה עם צנוברים, ענבים ונענע. חג שמח.

מהבצק להכנת הקלתית שלפניכם תישאר כמות בצק שאותה אפשר לרדד ולקרוץ ממנה צורות פרחים קטנים מאוד. אופים אותם בנפרד והם יוכלו לשמש לקישוט הפאי בתום ההכנה. את הפירות המעטרים את העוגה אפשר לשנות לפי בחירתכם וטעמכם.

• 2 כוסות קמח מנופה

• ½ כוס קמח שקדים

• 100 גרם סוכר

• 200 גרם חמאה רכה וחתוכה

• 1 חלמון

למלית:

• 1 מכל שמנת מתוקה להקצפה

• 100 גרם אבקת סוכר

• 1 כף קליפת לימון מגוררת

• 3 כפות אבקת פודינג בטעם וניל

• 500 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת

• ½־¾ כוס ענבים כהים חצויים

• ½ כוס ממלית קרם הגבינה

• עלי נענע

• פרחים מבצק הקלתית

מעבירים את התבנית למקרר לרבע שעה ואז אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ־20 דקות. מסדרים את פרחי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים גם את הפרחים. מצננים.

ממלאים את הקלתית בקרם המסקרפונה ומשאירים כ־½ כוס מהקרם. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן או חלק, לקישוט הפאי. מעטרים את העוגה בנקודות או בתלוליות קרם ומניחים את פרחי הבצק האפויים, הצנוברים הקלויים, הענבים החצויים ועלי הנענע. חשוב לצנן את הפאי לפחות שלוש שעות לפני ההגשה.

שבלולים ממולאים בתרד, קשקבל וגאודה. צילום: פסקל פרץ רובין
שבלולים ממולאים בתרד, קשקבל וגאודה. צילום: פסקל פרץ רובין | שבלולים ממולאים בתרד, קשקבל וגאודה. צילום: פסקל פרץ רובין

• 20 גרם שמרים יבשים

• 1 כף סוכר

• 100 גרם חמאה מומסת

• ¼2 כוסות מים פושרים

• 1 כף מלח

• 1 בצל גדול, קצוץ

• 500 גרם תרד קצוץ

• 1 כפית מלח

• 1 כפית פלפל שחור

• 200 גרם קשקבל מגוררת

• 100 גרם גאודה מגוררת

• מלח גס

מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה את הקמח, מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים בכף ויוצרים גומה במרכז הקמח. מניחים בגומה את החמאה המומסת, המים והמלח. מערבלים ולשים את החומרים לבצק אחיד ודביק מעט.

מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מניחים במקום חמים להתפחה במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. במחבת נפרדת מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את התרד הקצוץ, המלח והפלפל ומערבבים. מטגנים שש דקות ומצננים.

מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.

גבינת קממבר צלויה על מצע בצל ועשבי תיבול. צילום: פסקל פרץ רובין
גבינת קממבר צלויה על מצע בצל ועשבי תיבול. צילום: פסקל פרץ רובין | גבינת קממבר צלויה על מצע בצל ועשבי תיבול. צילום: פסקל פרץ רובין

מקמחים משטח עבודה, לשים היטב את הבצק התפוח ומחלקים לשניים. מרדדים כל חלק בצק לעלה בעובי 1 ס"מ ומורחים עליו את מלית התרד והגבינות.

מגלגלים את הבצק מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק ויוצרים גלילה מהודקת היטב. בדרך זו מכינים את הגלילה השנייה.

חותכים כל גלילה לפרוסות ברוחב 3־4 ס"מ. מסדרים אותן ברווחים שווים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מניחים את הפרוסות כך שהמלית פונה כלפי מעלה ומשטחים מעט (התוצאה נראית כמו שבלולים).

מניחים להתפחה נוספת במשך 25 דקות. מברישים את פרוסות השבלולים בביצה הטרופה ובוזקים מעל מעט מלח גס. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך 25־30 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.

• 2 בצלים סגולים פרוסים דק

• 4 גבעולי תימין

• 1 כפית מלח גס

• 2 כפות שמן זית

• 1 כפית סילאן

ירקות צלויים על לבנה עם טוסטוני סנט מור. צילום: פסקל פרץ רובין
ירקות צלויים על לבנה עם טוסטוני סנט מור. צילום: פסקל פרץ רובין | ירקות צלויים על לבנה עם טוסטוני סנט מור. צילום: פסקל פרץ רובין

• 3 גמבות קלויות

• 1 חציל פרוס לפרוסות וצלוי בתנור

• 1 בצל סגול צלוי

• ¼ כוס עלי נענע קצוצים

• ½ כפית מלח ופלפל

• 300 גרם לבנה

• 4 צנוניות פרוסות דק

• שמן זית

• 1 גליל סנט מור פרוס

תגיות:
אוכל
/
שבועות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף