קיימים רכיבים כמו אומגה 3 וברזל, שמחסור קיצוני בהם בגיל הילדות, יכול לגרום לנזק בלתי הפיך ביכולות הלמידה. למוח נדרשים רכיבים מקבוצות המזון השונות, ועם תשומת לב אפשר לשפר ולשדרג את ההישגים הלימודיים.
במפגשים והרצאות שלנו בפני בני נוער וסטודנטים, מתברר לנו פעם אחר פעם שרק בודדים אוכלים משהו בבית או אפילו בדרך, לפני השיעור הראשון. פרוסת לחם מרוחה בגבינה, יוגורט עם פרי או גרנולה הן אופציות לארוחת בוקר מזינה, ולא פחות חשוב, קלה ופשוטה להכנה. כריך עם גבינה, טונה, טחינה, אבוקדו או ביצה יכול להיות חשוב מאוד להמשך יום הלימודים.