מומלץ לצרוך שלוש־ארבע מנות פרי ביום. תפוח עץ בינוני שווה למנת פרי אחת. אנחנו מרבות לשמוע את המיתוס כי בתפוח עץ אדום ומתוק יש יותר קלוריות מאשר בתפוח עץ ירוק וחמוץ. נכון שטעמו של התפוח הירוק פחות מתוק מתפוח אדום, אך כדאי לדעת כי כמויות הקלוריות והסוכר זהות.
כמו לא מעט תרופות סבתא ורכיבי מזון מסורתיים, גם הרימון זוכה בשנים האחרונות להכרה מדעית מקיפה. ניתן למצוא מחקרים המייחסים לו הפחתת סיכון למחלות ולפגעים שונים: הגנה מפני מחלות לב וכלי דם, תכונות נוגדות דלקת ונוגדות אלרגיה, תכונות נוגדות סרטן (הערמונית, המעי הגס והכבד), הגנה מיקרוביאלית (מפני זיהומים במזון ובמערכת השתן) וריפוי פצעים.