מסביב לעולם הקולינרי: איך נראית ארוחה מזינה בשש מדינות שונות?

הרגלי אכילה, מוצרי מזון ומסורות קולינריות שלמטבח הישראלי מומלץ לאמץ ממדינות החופשה שלנו

שלומית דיליאון צילום: ללאנאוה רוזנפלד צילום: ללא
ארוחת בוקר
ארוחת בוקר | צילום: אינגאימג

חופשת הקיץ ותקופת החגים מאחורינו ויש כבר אווירה של חזרה לשגרה. בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית במספר הישראלים הבוחרים לבלות חלק - לעתים גם חלק גדול ונכבד - מהחופשות בחו"ל.

ברשתות גדולות אפשר למצוא מנות אישיות של אורז או של פסטה להכנה בבית. במסעדות אפשר להזמין את המנות העיקריות ואת הקינוחים בשני אופנים: מנה או חצי מנה. חבל שאצלנו זה מקובל רק בפלאפל או ברשת בתי הקפה “קופיקס", שלאחרונה התרחבה גם לרשת מרכולים, והיא מציעה אריזות מזון אישיות למגוון רחב של מוצרים. נשמח לראות התרחבות של המוצרים במנות מדודות וקטנות ברשתות המזון בארץ וגם במסעדות.

יש שיתקשו להתרגל לטעם העז ולעתים החריף במיוחד של המאכלים ההודיים. גם לנו זה קרה. רבים מהמאכלים היו מתובלים מדי וחריפים מדי, אך עם הזמן מצאנו שהתבלינים המקומיים מעניינים, מיוחדים ובהחלט הופכים את האוכל לחוויה אחרת.

תגיות:
ארוחת בוקר
/
ארוחת בוקר ישראלית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף