האם בקרוב אנו צפויים לראות קבוצות תמיכה ברחבי העולם שבהן יקום ממושבו כל מכור בתורו, יגיד את שמו ויודה בקול רם: אני מכור לפיצה? מחקר שפורסם לאחרונה במגזין "הספרייה הלאומית של הרפואה" מגלה כי בגבינה, המרכיב הדומיננטי ביותר בפיצה, ישנם מרכיבים ממכרים בדיוק כמו סמים.
פרופ' מייק רובינסון מאוניברסיטת ווסליאן, שנשאל על תוצאות המחקר, הדגיש כי "אף שישנם סוגי מאכלים שלא מכילים בתוכם את הפוטנציאל להתמכרות, קריטי עבורנו לדעת בדיוק אילו מאכלים כן ממכרים. כולנו לחוצים בזמן ואוכל הופך להיות יותר ויותר זמין עבורנו. אבל אנחנו צריכים להיות מודעים למה שאנחנו מכניסים לפה", הוסיף.