אחד המועמדים הרפובליקנים לנשיאות ארצות הברית, טד קרוז, אמר שכאשר בתו בת ה-5 משקרת היא מקבלת פליק. גבי גזית שוחח בנושא ענישת ילדים ב"רדיו ללא הפסקה 103FM" עם פרופסור עמוס רולידר, ראש התוכנית למדעי ההתנהגות במכללה האקדמית כנרת.
"לא מעט הורים מאבדים עשתונות", הסביר רולידר. "הורה לא מפליק לילד מתוך אידיאולוגיה, שזה הדבר הנכון לעשות, הוא פשוט מאבד עשתונות, ואז הוא מפליק, והולך לחפש בספר אם זה נכון או לא נכון. אני אומר חד משמעית 'לא', אבל זה לא פשטני. כשהבן שלי עדי היה בן 8 וסיפרו לי שהוא וחברים שלו בדרך חזרה מבית ספר חצו את הרחוב לראות מי חוצה יותר מהר לפני מכוניות כדי להיות יותר גיבור ואמיץ, אז השאלה הייתה איך להגיד לו שזה לא בסדר, ברכות או בנוקשות. כי השאלה האמיתית היא מה יגרום לו לא לחזור על משהו שמסכן את חייו".
"אני רואה הורים צורחים על הילדים מבוקר עד ערב", אמר גזית, ופרופסור רולידר השיב: "הצרחות האלה לא יעילות. כי ברגע שצרחת או צעקת הויכוח עובר לצעקות, ואשתך מיד שואלת למה אתה צועק עליו, על זה הולך כל העסק. כשאתה יודע שאתה עומד לאבד עשתונות תקפיד על כך שהמילה האחרונה תהיה שקטה יותר, כי אז אתה נשאר בבקרה. המלכודת ההורית הכי קשה היא איומים על הילדים".