אכילת 30 מ"ג שוקולד ביום, עשויה לעודד גדילה והתפתחות טובים של העובר. זוהי מסקנה של מחקר חדש שהוצג בימים אלה בכינוס מדעי בנושא הריון באטלנטה. ממצאי המחקר פורסמו פורסמו על ידי הונור וייטמן בעיתון "מדיקל ניוז טודיי" לפני מספר ימים.
עם זאת, הודגש בכנס שעל הנשים ההרות להקפיד, כמו שמומלץ ליתר האוכלוסייה, שלא לצרוך כמויות גדולות של שוקולד בגלל תכולת הסוכר והשומן שיש בו. היתרונות של צריכת שוקולד הם בעיקר בגלל שהוא כולל בשם פלבאנול, שמיוחסות לו תכונות של מפחית בעיות כלי דם וכולסטרול. ככל שהשוקלד כהה יותר, כך הוא מכיל יותר פלבאנול. מחקרים קודמים מורים שצריכה מתונה של שוקולד בזמן ההריון עשויה גם להפחית בעיית זרימת דם לעובר תופעה בעייתית שנוצרת כתוצאה מלחץ דם גבוה של האם.