האומנם לא כל יום פורים? כתזונאיות אנחנו פוגשות תחפושות רבות במהלך כל השנה. ואין הכוונה לתחפושת של אסתר המלכה או לגיבורי־העל אלא לתחפושות המוגשות לנו בצלחת. מזונות ומשקאות שונים נתפסים כבריאים או כדלים בקלוריות כאשר למעשה הם אינם כאלה.
אין הכוונה להשבית שמחות. על תזונה ועל אורח חיים בריא בכלל יש להסתכל כמכלול, ולא קיימת אמת אחת מוחלטת. לכן אנחנו מבקשות לא להימנע מהדוגמאות שנציג אלא להבין את ההרכב שלהן, היתרונות מול החסרונות, ובהתאם לכך לשלבן בתפריט. בחירות מושכלות בדרך כלל יהיו טובות יותר.
כוס מיץ פירות מכילה כשלושה פירות סחוטים ולכן התרומה הקלורית שלה גבוהה. תחושת השובע תהיה קטנה יותר בהשוואה לצריכה של הפירות בשלמותם.
אי אפשר להתעלם מהעובדה כי גם ללא תוספת של סוכר, דבש או סילאן, בכוס מיץ פירות יש שש עד שמונה כפיות סוכר. יש שלא יעזו להוסיף כפית סוכר למשקה חם, קפה או תה, אך כמות הסוכר הגבוהה במיצים לא תהווה שיקול בבחירת המשקה.
שילוב ירקות יצמצם את כמות הסוכר היחסית. כדאי לזכור כי אין הלימה בין הטעם לכמות הסוכר: תוספת של ג'ינג'ר, למשל, תעניק חריפות ותמסך את המתיקות. שילוב של אשכוליות ישפיע אף הוא על הטעם, בלי לצמצם את כמות הסוכר.
עם זאת, לתשומת לבם של אלה שמרבים לשבת בבתי קפה בפגישות עבודה או עם לפטופ ולוגמים מספר הפוכים ביום: אי אפשר להתעלם מהתרומה הקלורית המצטברת. קפה הפוך קטן כ–140 קלוריות, הפוך גדול כ–200 קלוריות, כל כפית סוכר תתרום 20 קלוריות נוספות, וזאת בלי להביא בחשבון את העוגייה הקטנה או קוביית השוקולד לצד הספל.
הבחירה בהפוך קטן אינה נתפסת כנשנוש, וכך אפשר להגיע לצריכה גבוהה מדי של קלוריות. למרבים בשתיית קפה הפוך מומלץ להמיר חלק מהכמות לתה ירוק או לחליטת צמחים.
לעתים הערך הקלורי הוא המוביל בבחירת מנה במסעדה. מרק מיסו תורם רק 70 עד 80 קלוריות, אבל עדיף לבחור במנה המכילה יותר קלוריות ופחות נתרן.