ביצים זה מצרך בסיסי כמעט בכל בית בישראל (למעט טבעונים אולי). ועדיין, רבים מאיתנו לא יודעים כמה דברים מאוד בסיסיים עליהן, כדי להבטיח את בריאותנו. לאחרונה פרסם משרד הבריאות מידע וכללים באשר לצריכת ביצים במדינת ישראל. כך, מדגיש המשרד, שקליפות הביצים עלולות להכיל את חיידק הסלמונלה, תלוי בטמפרטורה, בזמן ובתנאי אחסון הביצים.
בבית יש לאחסן את הביצים אך ורק במקרר. הימנעו ממגע בין הביצים ואריזתן לבין מזונות גולמיים (לא מבושלים) כמו בשר וירקות. כדי לוודא שהביצה בושלה כנדרש, יש לבשל אותה במים רותחים לפחות 10 דקות או לטגן אותה עד שהחלמון והחלבון קרושים. הקפידו על שטיפה יסודית של הידיים (במים וסבון) לפני ואחרי הטיפול בביצים או באריזתן. כמו כן יש לנקות ניקוי יסודי את הכלים שבאו במגע עם הביצים הגולמיות, כדי למנוע העברת חיידקים למזונות אחרים או לביצים המבושלות.