לאיטלקים יש ספגטי ופיצה, לאמריקאים המבורגר ופאי, לספרדים טאפאס ופאייה, לארגנטינאים אסאדו וריבת חלב, ליפנים סושי וטמפורה, ולנו, לנו יש פלאפל.
מנת הפלאפל כוללת, פרט לכדורים, מרכיבים בסיסיים, שהם פופולריים בפני עצמם: פיתה, סלט קצוץ, טחינה, חמוצים ולפעמים גם צ'יפס. זו מנה שמהווה ארוחה שלמה, שכן היא כוללת את כל קבוצות המזון: פחמימות - פיתה, חלבונים - חומוס בכדורי הפלאפל, שומנים - טחינה, וויטמינים - סלט. פרט לכך מנת פלאפל היא טעימה, זמינה וזולה. אז מהו הפרופיל התזונתי של המאכל הלאומי, וכיצד אפשר לשדרג אותו?