פיתת הדגל: איך אפשר לשדרג את הפלאפל, המאכל הלאומי?

למנה האהובה יש יתרונות בריאותיים לא מעטים, אבל הלחם, ובמיוחד הטיגון, פוגמים בערכה התזונתי. עם זאת, יש דרכים לשדרג אותה ולפצות על כך

שלומית דיליאון צילום: ללאנאוה רוזנפלד צילום: ללא
שלי ורוד | צילום:

לאיטלקים יש ספגטי ופיצה, לאמריקאים המבורגר ופאי, לספרדים טאפאס ופאייה, לארגנטינאים אסאדו וריבת חלב, ליפנים סושי וטמפורה, ולנו, לנו יש פלאפל.

מנת הפלאפל כוללת, פרט לכדורים, מרכיבים בסיסיים, שהם פופולריים בפני עצמם: פיתה, סלט קצוץ, טחינה, חמוצים ולפעמים גם צ'יפס. זו מנה שמהווה ארוחה שלמה, שכן היא כוללת את כל קבוצות המזון: פחמימות - פיתה, חלבונים - חומוס בכדורי הפלאפל, שומנים - טחינה, וויטמינים - סלט. פרט לכך מנת פלאפל היא טעימה, זמינה וזולה. אז מהו הפרופיל התזונתי של המאכל הלאומי, וכיצד אפשר לשדרג אותו?

גבר אוכל פלאפל בתל אביב. צילום: פלאש 90
גבר אוכל פלאפל בתל אביב. צילום: פלאש 90 | גבר אוכל פלאפל בתל אביב. צילום: פלאש 90
תגיות:
פלאפל
/
בריא
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף