מרגיעים את הסערה: ארגון הבריאות העולמי הגיב היום (שבת) לקריאת מומחים שלא לקיים את משחקי האולימפיאדה בריו, לאור החשש מהפצת נגיף הזיקה ומסר כי "ביטול או שינוי מיקום המשחקים האולימפיים לשנת 2016 לא ישנה באופן משמעותי את התפשטות הנגיף".



"ברזיל", אמר הארגון העולמי בהודעה, "היא אחת מ-60 מדינות ואזורים שמוכרזים בשלב זה כמפיצים זיקה על ידי יתושים. אנשים ממשיכים לנסוע לארצות אלה מסיבות שונות. הדרך היחידה להפחית את הסיכון מהמחלה הוא לנהוג על פי האזהרות הקיימות של ארגון הבריאות העולמי שמזהירות מפני נסיעה של נשים הרות לאזורים המוכרזים כנגועים בזיקה ואזהרות של קיום יחסי מין מוגנים לכל מי שביקר בארצות אלה", נמסר מהארגון.



כזכור, 150 מומחים בתחום הרפואה, האקדמיה והמדע, יצאו היום בקריאה במכתב המופץ ברשת האינטרנט, לדחות או להעביר למקום אחר את המשחקים האולימפיים שעתידים להתקיים בחודשי הקיץ בריו שבברזיל. זאת מתוך החשש שקיום האולימפיאדה בברזיל, "תסייע" להפצת נגיף הזיקה המסוכן ברחבי העולם, כך לפי דיווחים בעיתונות הזרה.



פעולות חיטוי בניסיון להיאבק בנגיף הזיקה. צילום: רויטרס
פעולות חיטוי בניסיון להיאבק בנגיף הזיקה. צילום: רויטרס



במכתב הפומבי טוענים המומחים כי הסיכון להדבקות בנגיף הזיקה גבוה מידי באזור זה. המכתב המופץ ברשת נשלח למנכ"לית ארגון הבריאות העולמי ד"ר מרגרט צ'אן, בו פונים המומחים בפנייה שהם מגדירים כדחופה: "500 אלף תיירים ממדינות שונות מגיעים למשחקים, חוזרים לבתיהם ומשם הם עלולים להפיץ את הנגיף". פרופסור ארתור קפלן, מנהל יחידת האתיקה הרפואית בבית הספר לרפואה בניו יורק ואחד מהחתומים על המכתב, הדגיש כי הוא סקפטי לגבי היכולת והמשאבים שיש לברזיל כדי להגן על הציבור, כמו כן לגבי איתותי ההרגעה הכלליים מארגונים רשמיים שבתחום הבריאות.



במכתב קוראים המומחים לארגון הבריאות העולמי לכנס קבוצה עצמאית שתדון ותגבש מסקנות לגבי המשחקים האולימפיים. עוד צוין כי בנוגע לבריאות הגלובלית "נגיף הזיקה גורם לנזקים שהמדע עדיין לא צפה". "אני תומך בהסכמה מושכלת", אמר היום פרופסור קפלן בראיון והוסיף: "הבה נכנס קבוצה של מדענים בלתי תלויים שיבחנו את הנושא ונאפשר לכולם לשמוע את הטיעונים השונים".