לראשונה: אישה הדביקה גבר בנגיף הזיקה בעת קיום יחסי מין לא מוגנים

צעירה אמריקאית שחזרה לארה"ב מאזור נגוע בנגיף קיימה יחסים עם בן זוגה והדביקה אותו במחלה. עד כה דווח רק על מקרים בהם הגבר הדביק את האישה. בעקבות המקרה - רועננה המלצת הבריאות העולמית

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אישה מגרדת בגלל פריחה
אישה מגרדת בגלל פריחה | צילום: אינגאימג

ההדבקה האחרונה דווחה על-ידי מחלקת הבריאות של העיר ניו-יורק. לפי הדיווח, צעירה בשנות ה-20 לחייה הדביקה את בן זוגה במחלה בעקבות יחסי מין וואגינליים חד פעמיים ללא קונדום, ביום בו שבה לניו-יורק מנסיעה לאזורים הנגועים בזיקה. כבר בשדה התעופה של ניו-יורק חשה האישה כאבי ראש והתכווצויות באזור האגן. למחרת היא פיתחה חום, עייפות, פריחה, כאבי גב, התנפחויות קשות וכן רגעים של חוסר תחושה ועקצוצים בגפיים.

למחרת חזרתה לניו-יורק, קיבלה האישה את המחזור החודשי במה שהיא תיארה כדימום כבד משמעותית מהרגיל. היא פנתה לעזרה רפואית ושם נלקחו ממנה בדיקות דם ושתן. בשתי הבדיקות הללו התגלה נגיף הזיקה. שבוע לאחר מכן, בן זוגה של האישה, גם הוא בשנות ה-20 לחייו, פיתח חום, פריחה וכאבי פרקים. גם הוא ניגש לבדיקה רפואית ואצלו התגלה הנגיף רק בבדיקות השתן ולא בבדיקות הדם. מאחר שהאיש לא שהה באזורים הנגועים בנגיף הזיקה ומאחר שהוא אישר שקיים יחסי מין לא מוגנים עם האישה, שלא נעקץ על ידי יתוש בסמוך להופעת הסימפטומים ולא קיים יחסי מין עם אישה אחרת - הוסק שההדבקה של הגבר נגרמה על ידי האישה בעת קיום היחסים.

תגיות:
ארצות הברית
/
בריאות
/
נגיף הזיקה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף