בורקס דיאטטי, יש דבר כזה! מתכון לרולדת גבינות מבצק פילו

התזונאית הקלינית שיתפה את המאזינים ב"רדיו ללא הפסקה" במתכון לבורקס רולדת גבינות מבצק פילו שניתן לאכול כארוחת ערב, או כארוחת בוקר כיפית של יום שבת

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
בורקס, ארכיון
בורקס, ארכיון | צילום: גארט מיל, פלאש 90

250 גרם גבינה 5%

250 גרם בולגרית 5% מפוררת

ביצה אחת

פלפל שחור

שום גבישי

כף שטוחה אבקת מרק פטריות

חציל קלוי על האש ללא שמן (קנוי) או פלפל קלוי או עלי תרד טריים

ספריי שמן

קצח או זעתר

ביצה טרופה

1. מפשירים את עלי הפילו במקרר במשך 24 שעות לפני הכנת הבורקס

2. שוטחים את הדפים על נייר אפיה, שני דפים אחד על השני

3. מערבבים את החומרים למלית: הגבינות, הביצה, השום, הפלפל ואבקת המרק

4. מורחים חצי מן המלית על 2 דפי הפילו

5. מסדרים במרכז הפילו פס לאורך של החציל או הפלפל או עלי התרד.

6. מגלגלים

7. חוזרים על הפעולה עם שני הדפים הנוספים של הפילו

8. מרססים בספריי שמן בצורה יסודית

9. מפזרים מעל קצת קצח או זעתר

10. אפשר להבריש בביצה טרופה

11. אופים כרבע שעה בתנור בחום בינוני, כ-180 מעלות.

מתקבלות שתי רולדות ארוכות, בכל רולדה שלמה 550 קלוריות

אפשר לאכול חצי רולדה כזו, יחד עם סלט ירקות כארוחת ערב, או כארוחת בוקר כיפית ביום שבת.

תגיות:
מתכונים
/
בורקס דיאטתי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף