שתי חוקרות אמריקניות ביקרו על סט הצילומים של עשר תוכניות בישול ואוכל בארצות הברית, ב-40 פרקים שונים שצולמו, וגילו ממצאים מזעזעים, בדמות אוכל מטונף ולא טרי. גבי גזית שוחח ב"רדיו ללא הפסקה FM103" עם ג'קי אזולאי, כוכבת "מאסטר שף" שהגיבה לעניין ואף הישוותה את המצב שם למה שקורה במטבחים כאן בישראל. אזולאי הגנה על ההיגיינה ושללה את האפשרות שמדובר באוכל לא טוב.



"לדעתי פה זה לא קורה, השופטים פה אצלנו יש להם קצת פאסון ולא נראה לי שיונתן רושפלד, מיכל אנסקי או אסף גרניט מ'משחקי השף' יכניסו לפה שלהם ג'יפה. אני לא מאמינה. אנחנו קיבלנו מצרכים שהיו ממש פירסט-קלאס והכל היה נקי ומבריק", הוסיפה. גזית שאל האם היא משתמשת בכפפות כאשר היא מבשלת ואזולאי השיבה: "אני עצמי עובדת בלי כפפות, כי אני צריכה להרגיש את האוכל, אבל אני שוטפת טוב טוב את הידיים".



בהמשך התוודה גזית לאהבתו לפסטת פטוצ'יני עם רוטב פסטו, ואזולאי נידבה לו מתכון לרוטב: "תטגן שיני שום בחמאה ושמן זית, להוסיף בזיליקום, שנטחן בבלנדר עם צנוברים ואגוזי מלך תוך כדי זילוף שמן זית, בתיבול מלח, פלפל וטיפת לימון".