שוברים את המיתוס: ברימון יש ברזל כמו בשאר הפירות

ד"ר מאיה רוזמן, תזונאית קלינית, מנפצת מיתוסים בתוכניתה ב"רדיו ללא הפסקה 103FM", והפעם: הערך התזונתי שברימון. וגם: לכבוד החגים - מתכון לעוגת דבש

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
רימון
רימון | צילום: מו"פ ערבה דרומית

"רוב האנשים חושבים שברימון יש הרבה ברזל. אז ממש לא. ברימון כמעט אין ברזל בכלל. יש בו כמו בכל הפירות האחרים. כמות הברזל ברימון היא כמו בתפוח, כמו בבננה. בכוס שלמה של גרגרי רימון יש בקושי חצי מיליגרם ברזל", אמרה רוזמן.

"רק לשם השוואה, בכוס שעועית לבנה יש שלושה מיליגרם ברזל. לידע כללי: הכמות היומית הדרושה היא אצל גברים כעשרה מיליגרם ואצל נשים כ-15-18 מיליגרם. הרימון עשיר מאוד בנוגדי חמצון חשובים, אבל לא בברזל".

2) מוסיפים בהדרגה את הסוכר החום עד שהקצף יציב.

3) כשהקצף יציב - להוסיף בעדינות כוס דבש וחצי כוס שמן.

4) בקערה נפרדת לערבב את הקמח הרגיל, הקמח התופח, אבקת האפייה, הקינמון והזנגביל.

5) בקערה נפרדת לערבב את המים הרותחים, הקפה הנמס, הברנדי וקליפת התפוז המגורדת.

6) מוסיפים לקערת הביצים משתי הקערות, קערת הקמח וקערת המים, לסירוגין.

7) את הבלילה שנוצרת יוצקים לשתי תבניות אינגליש-קייק.

8) מחממים את התנור ל-200, אופים את העוגות 10 דקות.

9) מורידים את החום בתנור ל-160 ואופים עוד 10 דקות.

10) מורידים את החום ל-140 ואופים עוד חצי שעה.

מתקבלת עוגה עסיסית, רטובה וטעימה, עם הרבה מרכיבים בריאים, שעדיפים על עוגות אחרות עם קמח לבן וסוכר לבן. בכל פרוסה של העוגה רק 130 קלוריות. היא מתאים כארוחת ביניים בכל דיאטה ותפריט יחד עם הקפה, או כארוחת בוקר בחגים.

תגיות:
תזונה
/
מתכונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף