שוברים את המיתוס: חלב דל-שומן לא בהכרח עדיף על חלב רגיל

ד"ר מאיה רוזמן, תזונאית קלינית, מנפצת אגדות שכולנו מאמינים בהן בנוגע לתזונה שלנו בתוכניתה ב"103FM", והפעם: ההבדל הקטן שבין חלב רגיל לחלב דל-שומן

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עגלת כדי חלב בשנות ה-30
עגלת כדי חלב בשנות ה-30 | צילום: ארכיון טרה

ד"ר מאיה רוזמן: "כולם חושבים שבדיאטה עדיף להשתמש בחלב עם 1% שומן בקפה, וזה ממש לא ככה. ההבדל בקלוריות בין חלב עם 1% שומן לחלב עם 3% שומן הוא ממש לא משמעותי. בחלב עם 3% שומן יש בערך 60 קלוריות ל-100 גרם, כלומר חצי כוס, ובחלב עם 1% שומן יש 43 קלוריות ל-100 גרם, כלומר פחות מ-20 קלוריות הפרש ל-100 גרם. רוב האנשים מכניסים לכוס הקפה פחות מרבע כוס, כלומר החיסכון שבשימוש בחלב דל-השומן הוא של פחות מ-7 קלוריות. האם זה שווה? לדעתי לא. גם מי ששותה חמש כוסות קפה ביום לא צריך להתפשר על הטעם".

תגיות:
דיאטה
/
חלב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף