כבוד המדור ה–200 שלנו, בחרנו לשתף אתכם ב"מאחורי הקלעים" של עולם הדיאטנים. 200 מדורים ברציפות, כל שבוע במוסף זה. בקרוב ארבע שנים, אבל מי סופר. בפעם הבאה כשאתם פוגשים דיאטנית (הרוב המוחלט הוא נשים) בקופת חולים, בחוגים שונים, במגוון ערוצי התקשורת, או כזו שהיא חברה שלכם, זכרו כמה דברים עליה או עלינו.
מצד שני, גם עודף משקל או בעיות רפואיות פוגעים באיכות החיים. המטרה שלנו היא ללמד למצוא את שביל הביניים, שילוב של אוכל טעים ואהוב תוך התייחסות לתפריט מזין ואיכותי.
מורה דרך מלווה את המטיילים כל הזמן ומתווה את הנתיב בהתאם לנסיבות: אם יש מפולת סלעים, ישנה את תוואי הדרך בהתאם. כך גם אנחנו - ההמלצות בחגי תשרי, למשל, שונות מאלה שבשאר חודשי השנה. בסוף המסלול, כשמגיעים למטרה, רק אחד נועץ את הדגל בפסגה, וזו לא מורת הדרך.
איפה למדת? זה המקום לציין כי ההכשרה של הדיאטנים אינה בת חודש או שנה. היא ארוכה וקשה: שלוש שנים לתואר ראשון במדעי התזונה (עם הרבה שיעורים במדעים מדויקים: ביוכימיה, סטטיסטיקה, גנטיקה), חצי שנה של סטאז' בבית חולים המשלב חודש בשירותי בריאות בקהילה, מבחן ממשלתי לקבלת אישור לעבוד במקצוע דיאטן או תזונאי, להבדיל ממאמנים או ממדריכים לתזונה, לתזונה נכונה, לתזונה טבעית או אחרת. דיאטנים רבים הם בעלי תואר שני ואף שלישי. ההכשרה הממושכת והמקיפה מסייעת לנו לזהות את הסיבות לקשיים בהתמודדות עם האוכל, בין שהן נובעות מגורמים רפואיים, ובין שהן על רקע רגשי או שילוב שלהם.
לפני פיזור: אין לנו בעיה שתבחנו מה אנחנו אוכלות, תמתינו בסבלנות לראות מה נבחר מהתפריט במסעדה או תנעצו מבטים בצלחת המלאה שלנו מהמזנון באירוע. סביר להניח שלפעמים גם תופתעו מהמנות שבחרנו. יחד עם זאת, אין סיבה שתחשדו בנו (שלא לומר תחששו) שאנחנו בוחנות את מה שמונח בצלחת שלכם. באמת שלא.