ברכת המזון לשנת 2018: הסימון התזונתי ימנע תחלואה

החובה לסמן מוצרי מאכל שיש בהם רכיבים שעלולים להזיק, תגרום לתעשיית המזון לשפר את מוצריה ולהגביר את האמון בה: "גרזן מעל ראשה, או קרש קפיצה אל הציבור"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
גבר אוכל פלאפל
גבר אוכל פלאפל | צילום: פלאש 90

מדוע הוחלט להדגיש את ארבעת המרכיבים? מחקרים אין ספור בעשרות השנים האחרונות מלמדים אותנו שקלוריות רבות מדי עלולות לגרום להשמנה ולהגדיל את הסיכון לסוכרת, למחלות לב ולמחלות סרטן מסוימות; צריכה רבה מדי של שומנים רוויים קשורה לסיכון לתחלואת לב וכלי דם; ואילו צריכה רבה של נתרן קשורה לסיכון ליתר לחץ דם. לאחרונה הראו המחקרים שגם סוכר קשור לא רק לעששת השיניים, אלא גם להשמנה ולמחלות כרוניות כמו סוכרת, מחלות לב וגם לסוגי סרטן מסוימים. הסימון התזונתי צריך להתחבר בדיוק לנקודות האלה ולעזור לנו למנוע או לדחות תחלואה.

בחלק מהכותרות של כלי התקשורת נאמר שתעשיית המזון הצליחה לכופף את ידיו של שר הבריאות, כיוון שהתקנות היו אמורות להיכנס לתוקף מיידי ולהיות חמורות יותר. מה קורה בארצות הברית? שם יצאה הצהרה על שינויים בסימון התזונתי בחודש מאי, והיישומים שלהם יחולו רק בשנת 2018. אין ספק שבכל העולם תעשיית המזון נאבקת בדרישות מסוימות של הסימון התזונתי, שלעתים משקף את מגרעותיה. תעשיית המזון מודעת כבר כמה שנים להשפעות הסוכר על הבריאות וטיפלה בנושא בעצלתיים. עם זאת, כדי לקבל מוצרי מזון בריאים יותר, כדאי לבצע את השינויים הנדרשים במזון המתועש בהדרגה ולאפשר לתעשיית המזון לשפר את מוצריה ולהבין שכדאי לה ללכת עם המלצות המזון והצרכנים ולא נגדם, וגם ששיפור מוצרי המזון רק יגביר את האמון בה.

תגיות:
תזונה
/
משרד הבריאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף