“סוכר הוא חומר ממכר בכל צורה שהיא. אנחנו חושבים שהוא מזון, אבל הוא בעצם חומר כימי שעשוי מחומרים שתעשייתית מאוד זולים להכנה ובסופו של דבר הם אלה הגורמים להתמכרות. מי שצורך מזון עתיר בסוכר יחפש, גם מבלי לשים לב לזה, את המרכיב הקיים בסוכר ושמו סוכרוז, וגם אם הוא יבחר לאכול דבש, סילאן, סטיביה או אפילו פירות יבשים, זה עדיין לא ירגיע את הצורך המתגבר באכילת סוכר. בשוקולד, מלבד הסוכר, נמצאים עוד כל מיני חומרים היוצרים התמכרות כמו חומצת האמינו טריפטופן. העניין הוא שהחומר גם מגרה את אותו האזור במוח שאחראי גם לסיפוק מיני והרבה פעמים אנשים המכורים לשוקולד מרגישים שזהו תחליף ראוי, אבל לטווח הארוך זה פחות אפקטיבי כי משמינים ומרגישים פחות טוב אחר כך והדבר גורם לחוסר אהבה עצמית. הדרך הטובה ביותר כדי להפסיק את ההתמכרות שלך לשוקולד היא קודם כל לבחור להיגמל מהסוכר”.
“אם רוצים לרדת במשקל יש עוד כמה דברים שצריך לעשות מלבד הורדת הגלוטן מהתפריט היומי. הגלוטן עצמו הוא חלבון הקיים בתוך חיטה, שעורה, שיפון ושיבולת שועל. בסופו של דבר הוא גורם לכל המוצרים העשויים מהצמחים הללו כגון פסטות, בצקים ומאפים להיות כאלה שכיף ללעוס אותם ועם הזמן, במזונות מתועשים החלו להכניס את הגלוטן לעוד מוצרים שאין שום קשר בינם לבין חיטה. כשהגלוטן נכנס אל תוך הגוף ועובר במעיים עד לקיבה, הוא יוצר תהליך של סתימות. המזון עובר במעי, אבל לא כמו שהוא צריך לעבור והקיבה מתקשה לספוג את המזון. הדבר גורם לתחושת רעב ובדרך כלל גורם לעוד צריכת גלוטן. למה את לא יורדת במשקל? כי לא הגלוטן גורם לירידה במשקל כי אם כל שאר הדברים שאת אוכלת. אם הורדת את הגלוטן מהתפריט היומי שלך, אבל במקומו את צורכת תפוחי אדמה, אורז ותירס שאלו המרכיבים העיקריים בתחליפי המזון ללא גלוטן, הערך הגליקמי וכמות הקלוריות במוצרים אלו היא לעיתים יותר גבוהה ביחס למוצרים העשויים מגלוטן. ובשורה התחתונה - את צורכת עכשיו הרבה יותר קלוריות מבעבר, ואם את רוצה לרדת במשקל לא מספיק להוריד את הגלוטן, צריך להוריד מהתפריט היומי גם את הסוכר. צריך לבחור ולעשות שינוי יותר משמעותי בתזונה וכדאי להתייעץ עם מומחים בתחום על מנת לעשות את זה בצורה נכונה”.
עריכת תוכן 103FM: עדן בן ארי