“בתור התחלה אני מציעה שתיגשי לנושא מזווית אחרת – קחי אותו לשיחה קצרה ותסבירי לו בצורה עניינית שלמענו ולמען בריאותו כדאי שיתחיל לאכול כל יום חצי גזר ורבע פלפל אדום וזאת משום שיש בהם כמות ויטמינים מינימלית עבורו ליום, והכמות הזאת תעניק לו גם ויטמין A וגם ויטמין C. אם הוא מוכן לזה אז מבחינה בריאותית הכל בסדר. מעבר לזה אל תדרשי ממנו שינוי, כי השינוי התזונתי יתרחש מעצמו ובהדרגתיות ככל שהזמן יעבור. אני מאמינה שבהמשך הוא יראה מה חבריו אוכלים ויבחר להתנסות אף הוא במאכלים שונים ובטעמים חדשים”.
“בשר, עוף ודגים נותנים לנו חלבונים טובים וכמות יפה של ברזל, אבץ וויטמין B12, אולם את הכל אפשר למצוא בעוד מזונות. אם היא עדיין ממשיכה לאכול ביצים ומוצרי חלב זה מצוין, כי בביצים ובמוצרי חלב אפשר למצוא חלבונים איכותיים מאוד. בנוסף דעי לך שבגיל הזה את בהחלט יכולה לתת לה לאכול שתי ביצים ביום ולהיות רגועה לגמרי. ברזל את יכולה למצוא בקטניות, אגוזים, שקדים, גרעינים וכמובן בשיבולת שועל. יש כל כך הרבה מתכונים באינטרנט, אפשר לגוון לה את התפריט, להוסיף אפילו פלאפל מגרגירי חומוס וקציצות. את רק צריכה לבחור. לגבי ויטמין B12 - ישנן כל מיני טבליות המיועדות לילדים בצורת סוכריות. את יכולה לשים אותן במקום נראה לעין ואחת לכמה זמן היא יכולה לבחור לקחת סוכרייה אחת בכדי להשלים את החסר. מעבר לזה את בכלל לא חייבת לתת לה תוספי מזון, במידה ותזונתה בריאה ומגוונת”.
“מבין כל המזונות שאני מכירה, הטחינה נחשבת כבריאה ביותר. היא עשירה בסידן, מלאה בברזל ומכילה אחוז שומן גבוה ולכן, בתפריט הדיאטה אני ממליצה לשלב אותה כמנת שומן וכשאת מכינה סלט ירקות לדוגמה, במקום להשתמש בשמן לתיבול תבחרי בטחינה. כשמדובר בטחינה גולמית הכמות המומלצת היא כפית ובטחינה מוכנה מראש הכמות המומלצת ביותר היא בין כף לשתי כפות. אני ממליצה להוסיף טחינה לסלט על בסיס קבוע כי לטחינה יש ערך מוסף שלא קיים בשמן”.
עריכת תוכן 103FM: עדן בן ארי