“אני מבינה מאיפה המחשבה הזאת מגיעה: אם התינוק יונק כ־500 קלוריות חלב ליום, אז הגוף מאבד את אותן הקלוריות כל יום. אבל מצד שני, צריך לדעת שבזמן ההנקה יש תיאבון מוגבר בצורה קיצונית, אפילו הרבה יותר מאשר במהלך תקופת ההריון. מעבר לכך, בגלל החוסר בשעות השינה והעייפות הרבה נשים מיניקות רבות חשות צורך לאכול מזונות מתוקים רבים. אין ספק שהנקה היא דבר בריא וחשוב להתפתחות התינוק, אבל זאת טעות לחשוב שזאת שיטה לדיאטה”.
“אכן יש היום טרנד נגד שימוש בקמח. ישנם ספרים המדברים על כך שהקמח גורם לכל המחלות, וישנם מחקרים רבים שטוענים שהגוף שלנו לא הסתגל לאכילת מוצרים העשויים מגלוטן ושעדיף לוותר עליהם. לדעתי, רוב האנשים אוכלים יותר מדי מוצרים העשויים מקמח. בדרך כלל מתחילים בארוחת בוקר ואוכלים לחמנייה ומאפה, ואז לארוחת צהריים אוכלים פסטה, וכך זה ממשיך עד הערב. אני חושבת שבהחלט מדובר בצריכה מוגזמת, ואפשר להוריד את הכמות”.
“חלב פרה לא אמור לגרום לנזקים. הרבה מאוד אנשים טוענים כי חלב יוצר ליחה או רגישות במערכת העיכול ומחליטים לעבור לצרוך חלב סויה באופן יומיומי. גם אני עברתי להשתמש בחלב סויה כי הרגשתי שחלב רגיל לא מתעכל אצלי בצורה נכונה, אף שאני עדיין צורכת יוגורטים וגבינות מחלב פרה. בחלב הסויה קיימים פיטו־אסטרוגנים. בעבר חשבו שהם מזיקים לבריאות, אבל כיום יודעים שזה לא נכון והם מומלצים מאוד. אני מציעה לך לבחון עם עצמך אם שתיית חלב נכונה לך או לא. אם את מרגישה שזה לא מתאים לך, תוכלי לעבור לצרוך חלב סויה וליהנות מהיתרונות הבריאותיים שלו”.