הכדור בידיים שלנו: כיצד לאכול גלידה ועדיין לשמור על המשקל?

האם דיאטה שבה אוכלים פחמימות בערב מומלצת למי שסובלים מסוכר גבוה, ואיך עדיף לאכול פסטה – ברוטב עגבניות או שמנת? ד"ר מאיה רוזמן עונה לכם על כל השאלות

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
גלידה, צילום אילוסטרציה
גלידה, צילום אילוסטרציה | צילום: istockphoto
2
גלריה

“לדעתי, אתה צריך להוסיף כמות קלוריות לתפריט שלך, מכיוון שאתה יורד מהר מאוד במשקל. שישה קילוגרמים בחודש זה המון. אחרי רכיבה אינטנסיבית אני בעד להוסיף עוד קלוריות, כי אם תאכל מעט מדי, אתה עלול להרגיש חולשה. במקום שומן אתה עלול לפרק שרירים, ולא תוכל לעשות את הספורט שאתה אוהב. בימים שאתה מסוגל להכיל, הוסף קצת אוכל יותר כבד ומלא קלוריות. גם אם תרד יותר לאט, זה יהיה לטובתך”.

פסטה. עדיף לשים עליה שמנת של 38% ולסנן אותה במים. צילום: אינגאימג
פסטה. עדיף לשים עליה שמנת של 38% ולסנן אותה במים. צילום: אינגאימג | פסטה. עדיף לשים עליה שמנת של 38% ולסנן אותה במים. צילום: אינגאימג

"לאלו שאוכלים הרבה קמח לבן השינוי הזה הוא מבורך. התחליפים שיש לנו כדי לקבל פחמימות איכותיות נמצאים בקטניות הכוללות 40% פחמימה לפחות, גרגירי חומוס ועוד. אפשר להתנהל על פי תפריט בריא ללא לחם ודגנים, אך צריך לדעת לעשות זאת ובצורה מסודרת ומבוקרת. בנוגע ללחם וגלוטן, ישנם כאלו שמורידים את הלחם והגלוטן מהתפריט וחשים הקלה, אך אין זה בהכרח בזכות הגלוטן, כי היום רוב הלחמים מכילים המון תוספים, חומרים משמרים ועוד. כשמסתכלים על שקית הקמח, אפשר לראות את רשימת הרכיבים. ייתכן שכשמוותרים עליהם ישנה תחושה טובה יותר בגוף. אני לא ממליצה לך לפנות לקיצוניות, אלא לנסות דיאטות בהדרגה”.

"הגלידות העדיפות הן הגלידות ללא סוכר. ישנן לא מעט גלידות עם ממתיק שאינו מזיק לבריאות. בגלידות היוגורט, המכילות 2% שומן, יש כ־120 קלוריות במנה של כוס חד־פעמית. בגלידות הסורבה, ובהן 0% שומן, יש המון סוכר, המון קלוריות ומעט מאוד סידן וחלבון שנמצא בחלב. הגלידות הכי פחות מומלצות הן של 15% שומן, שמכילות 250 קלוריות לכוס קטנה. גם הגלידות ביוגורטיות בריאות יותר, אך התוספות מלאות קלוריות. בזמן דיאטה אני ממליצה לצרוך גלידה של 120 קלוריות כארוחת ביניים. בשלגונים וארטיקים אני ממליצה להסתכל על מה שכתוב על האריזה”.

תגיות:
תזונה
/
דיאטה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף