אבוקדו נחשב לאחד המזונות הבריאים ביותר בשטח, והוא אכן כזה. יש בו כמות ניכרת של נוגדי חימצון ושומנים בריאים, אך אותם יתרונות בריאותיים
שקדים אומנם מכילים מרכיבים תזונתיים בריאים רבים, אך אם לא תשימו לב תוכלו להגיע בקלות לכמות אדירה של קלוריות. ב-100 גרם בלבד של שקדים, למשל יש סביב ה-600 קלוריות. "שליטה בכמות היא חיונית לחלוטין, כשחופן הוא הכמות האופטימלית", מסבירה ברנז.
מדובר באחד מסמלי הדיאטה והבריאות המובהקים, כאשר רבים חושבים שמדובר במזון דל-שומן, ללא גלוטן ובאופן כללי מזון בריא. עם זאת, יש לא מעט פריכיות אורז המיוצרות מאורז לבן מזוקק, וכן בעלות אינדקס גליקמי הקרוב ל-91 (לגלוקוז טהור יש אינדקס גליקמי של 100). "משמעות הדבר שפריכיות אורז מתפרקות והופכות במהירות לסוכר בגוף, מה שגורם לחוסר איזון ברמות הסוכר בדם ועלייה במשקל", מסבירה מרנז.
רבים נוטים לחשוב כי הבחירה הטובה ביותר היא חלב דל שומן. הבעיה היא, שמדובר לא רק במוצר דל קלוריות ושומן, אלא כזה שהוא דל בערכים תזונתיים. כאשר אנו בוחרים בחלב דל שומן, אנו מפספסים בעצם הרבה מרכיבים תזונתיים חשובים המסיסים בשומן, כמו ויטמין D, ויטמין A וויטמין E. "שומן אינו הנבל הבריאותי כפי שלימדו אותנו להאמין", אומרת ברנז. "חוקרים כבר הפריכו את הטענה כי חלב מלא מוביל בהכרח לעליה במשקל ולמחלות לב. למעשה, חלב אורגני מלא מספק לנו חומצות שומן חיוניות רבות, כמו אומגה 3, חומצה לינולאית, אשר יש להן יתרונות רבים למוח, וכן משמשות כמרכיבים אנטי דלקתיים".