ריצת מכשולים: מה כדאי לאכול לפני ריצת בוקר?

וגם: האם לחם פשתן עלול לפגוע בדיאטה, מה מידת האפקטיביות של שאיבת שומן וכמה זמן אפשר לשמור ביצה קשה במקרר? הדיאטנית ד"ר מאיה רוזמן מייעצת

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ריצה
ריצה | צילום: אינגאימג

“יש שאומרים שאנחנו צריכים לצרוך חלבון שיהיה איכותי לבניית גופנו, נניח כשאת אוכלת בשר, עוף או דג. לכל אחד מהם יש את החלבון שלו. אנחנו רוצים לפרק את המזון ולהרכיב חלבון שיתאים לבניית שרירים בגוף האדם. חלבונים מקבלים ציון לפי התאמתם לגוף האדם. לצורך העניין, לביצה יש את הציון הגבוה ביותר - 100. לבשר, דגים ועוף יש ציון הנע בין 70 ל־90 בהתאם לסוג, ויותר נמוך מזה הוא החלבון הצמחי שנמצא בקטניות, וזאת משום שבחלבון הצמחי חסרות מעט חומצות אמינו לבניית השרירים שלנו. כשאת משלבת יחד אכילת דגנים וקטניות, את זוכה לקבל חלבון מלא שכמעט שווה ערך לזה שיש בבשר, עוף ודגים. לדוגמה שילוב של אורז ושעועית, אורז ועדשים, לחם וממרח חומוס. עד לא מזמן טענו שיש לאכול את הפחמימות והחלבונים הצמחיים יחדיו באותה הארוחה, אבל מחקרים חדשים הראו כי לא באמת חייבים לאכול פחמימות וחלבונים טבעיים באותה הארוחה כדי ליהנות מחלבונים איכותיים. אם אכלת לחם בבוקר ובצהריים תאכלי קטנית, הגוף יידע להשתמש בחומצות האמינו ולחבר אותן גם שעות אחרי האכילה”.

“אם הבטן מאוד מפריעה לך וזה חלום שאת רוצה להגשים - לכי על זה, אבל אני באופן כללי קצת פוחדת מניתוחים מיותרים. ראיתי כמה אנשים שביצעו שאיבות שומן ויצאו מזה בשלום, ומצד שני פגשתי כמה כאלה שהרגישו מצוין אחרי שאיבת שומן, אבל אחר כך השמינו בצורה אחרת. לדעתי, אפשר פשוט לשמור על תזונה נכונה”.

“בעיקרון, על הביצה מופיע תאריך התפוגה, ולאחר שהיא עוברת בישול - בעצם חוסלו כל החיידקים שעלולים להיות בתוך הביצה החיה, אז תיאורטית זה אמור להחזיק אותו הזמן כמו התאריך שכתוב על הביצה. אבל לאחר כעשרה ימים המרקם של הביצה הקשה משתנה, ולכן עד כשבוע במקרר זה בסדר גמור”.

תגיות:
תזונה
/
כושר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף