מחפשים חאניה: ראקי והיסטוריה בחלקים הפחות מוכרים של כרתים

הקיץ מתקרב ואין זמן טוב ממנו לטוס ליוון, רצוי לכרתים ורצוי לחאניה המקסימה. צרות כלכליות? אבטלה? עוני? מתברר שהם רוקדים שם כל ערב כאילו אין מחר

מאיר בלייך צילום: ללא
הנמל הונציאני בחאניה
הנמל הונציאני בחאניה | צילום: מאיר בלייך
2
גלריה

זאוס, ראש וראשון לאלי האולימפוס, השמים והיוונים, נולד בכרתים למרות שאביו, קרונוס מלך הטיטאנים, נהג לבלוע את צאצאיו מהם חשש כי ידיחוהו.

אלא שבעוד היותה בהריון החליטה ריאה, רעייתו של קרונוס, להציל את חייו של הבן שעמדה ללדת וברחה מן הארמון לאי כרתים, שם הפקידה אותו בידיה של אשה שגידלה אותו במערה. לכן אין זה מפתיע ש"מערות אידאון" במורדותיו של ההר אידה, הגבוה בהרי כרתים, נקראות גם "המערות של זאוס". לימים הרג זאוס את אביו, חילץ מבטנו את אחיו ואחיותיו וגבר על הטיטאנים. כך הוא נהפך לאבי האלים.

אולם האי כרתים אינו רק חופים ולבד מהיותו עתיר היסטוריה מגוונת, הוא מעניק אפשרות לבלות חופשה משחררת. פנדורה, מקצוענית תיירות מסלוניקי, סיפרה לנו – קבוצת עיתונאים מרוסיה, איטליה, פולין וישראל שהתארחו יומיים בכרתים בהזמנתו של המושל – כי זהו האי האהוב עליה וכי מכל המקומות שהיא מכירה בארצה מצליחה העיר חאניה להעניק לה רוגע ושמחה בעת ובעונה אחת.


תגיות:
יוון
/
תיירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף