בלב המרחבים הפתוחים של עמק יזרעאל נמצא לו מקום שלא הרבה מכירים. קוראים לו כפר תקווה, והוא קולט צעירים מקסימים בעלי צרכים מיוחדים. חלק מאותם צעירים, שחיים עם רמת עצמאות מסוימת, מעבירים את יומם בעבודה ביקב טוליפ, שקבע את מרכזו בתוך הכפר. את היקב, שפועל כבר 18 שנה, הקימה משפחת יצחקי מטבעון מתוך אהבה ליין. לפני 12 שנים, רועי, הבן הצעיר במשפחה, החליט להרחיב את הפעילות והציב לעצמו מטרה - לייצר יין איכותי במחיר הוגן, תוך כדי התחשבות בסביבה ותרומה לקהילה.
מלבד הפעילות השוטפת, ליקב טוליפ יש מרכז מבקרים, הפתוח לקהל בימים ראשון עד שישי (עדיפות לתיאום מראש באמצע השבוע). המרכז, שמושך אליו תיירים וחובבי יין מהארץ והעולם, מציע אירוח על הבר, שכולל הדרכה על היקב, היין וכפר תקווה. תוך כדי השיחות הקולחות שמנהל צוות העובדים עם המבקרים, לומדים על סוגי היינות, ההבדלים בין הזנים ואיך כדאי לשתות יין. הטעימות הן ללא עלות, אך אפשר לרכוש פלטת גבינות (החל מ-87 שקלים), ולהזמין ארוחה קלה בתיאום מראש. כמו כן, פעם בחודש היקב עורך אירוע יין בצהרי שישי, אליו זורמים לא מעט חובבי יין ומבקרים הלנים באזור.
מחיר לקטיף: 30 שקל לאדם (אכילה בשטח כפי יכולתכם). אם ממלאים סל, המחיר הוא 35 שקל לחצי ק"ג, קופסה קטנה - 15 שקל.
פתוח מדי יום בין השעות 10:00-16:00. ביום חול, יש לתאם מראש בטלפון: 052-3275682.
מחיר סיור: 40 שקל.
במרכז המבקרים של בית הבד מקרינים סרט על תהליך העבודה, משלב המסיק ועד תהליך "הביקבוק" של שמן הזית, מציעים טעימות ומכירה של שמן, וגם גבינות עיזים מקומיות. מלבד סיור קצר במרכז, אפשר לערוך גם ביקור בכרם, ללמוד על הזנים השונים של הזיתים ועל עונת המסיק. תוך כדי סיור, המבקרים לומדים איך בוחנים שמן זית ויודעים אם הוא איכותי, וכמה שמן הזית חשוב לתזונה שלנו.
הביקור במרכז הוא ללא תשלום. הסיורים בכרמים בתשלום סמלי.
מעלה אבשלום 15, קרית טבעון. בתיאום מראש בלבד: 054-2308510.
מיקום: עמק יזרעאל
אופי הטיול: משלב הליכה קלה.
עונה מומלצת: כל השנה, לא בימים חמים מדי.
דרגת קושי: קלה. מתאים למשפחות.
משך הטיול: כחצי יום.
מכיוון שהתל יושב בין רמות מנשה לכרמל, יש ממנו, בעיקר לפני השקיעה, נוף מקסים לעמק יזרעאל. מלבד הנוף, במקום יש גם שרידים של כנסיה צלבנית, מצודה של דאר אל עומאר, בית חווה, קברים פרסיים וסרקופג.