קצת מורשת, קצת תיירות והרבה בתים פתוחים

ארץ השפלה: את עונת הפסטיבלים אפשר לפתוח במועצה האזורית גזר

מיטל שרעבי צילום: פרטי
כרמים במועצה
כרמים במועצה | צילום: מיטל שרעבי
6
גלריה

חודש ספטמבר הוא אחד העמוסים בשנה - בחגים, באירועים ובפסטיבלים. השנה יחנוך אותו פסטיבל ״חוויה בכרם״ במועצה האזורית גזר.

הפסטיבל, שזו שנתו השנייה, מתוכנן להפוך למסורת, וכמו בשנה שעברה יימשך שלושה ימים, בין 3 ל־5 בספטמבר.

במסגרת הפסטיבל יתקיימו פעילויות רבות ללא תשלום: מופעי תרבות, סדנאות, סיורים פתוחים בבתים של אמנים מקומיים, אירועים באתרי מורשת והפנינג משפחות ביער חולדה.

אירוע הפתיחה של הפסטיבל יתקיים בערב חמישי, 3 בספטמבר, במרכז המבקרים של יקבי ברקן. האירוע צפוי להתחיל בשעה 19:00 ויכלול טעימות יין מיקבי האזור ומופעי מוזיקה. בבוקר יום שבת בשעות 9:00־14:00 יתקיים ברחבת מוזיאון ״בית הרצל״ שביער חולדה האירוע שיחתום את הפסטיבל. הוא יכלול הפנינג עם יריד אמנים ואיכרים, דוכני מזון, סדנאות יצירה, הופעות ומשחקי רצפה.

כחלק מאירועי הפסטיבל יתקיימו כאמור בתים פתוחים וכן סיורי מורשת ותיירות. הסיורים, שלושה במספר, יתקיימו במהלך בוקר יום שישי.

הסיור הראשון יעבור בחוות שפון ובית אלנבי בקיבוץ נצר סרני. הסיור השני יכלול ביקורים בגן הפסלים ובסדנת האמן של גדי פריימן במשמר דוד, במצפה טל בקיבוץ חולדה ובבית הרצל ביער חולדה.

סיור נוסף יעבור במשק לין שבכפר ביל״ו, בסטודיו לקרמיקה של קרן בכפר ביל״ו וכן בבית החמרה בקיבוץ נען.

כל הסיורים ייצאו בשעה 9:00 בבוקר והם ללא תשלום.

המועצה האזורית גזר, השוכנת באזור השפלה, היא מקום מפגש של ישן וחדש. אזור שבו לצד אתרים היסטוריים חשובים כמו תל גזר מתפתחת סביבה חקלאית עשירה. לצד הגפנים, המטעים והשדות יש אין ספור אטרקציות ומסלולי טיול מקסימים.

אם אתם מגיעים לגזר לא צריך להתמהמה הרבה כדי למצוא מה לעשות. במשק לין בכפר ביל״ו, לדוגמה, יש עסק משפחתי שקיים כבר 40 שנה. הם שמחים לגלות לתייר המזדמן מה פירושו של עיסוק בייצור מזון פרימיום על בסיס דבש. המשק, שהוא מוביל בתיירות חקלאית, מאפשר הצצה לעולם של הדבורים. מרכז המבקרים שלו כולל מסלול שבו נגלים השלבים השונים בתהליך ייצור הדבש ובחיי הדבורה.

זהו אחד האתרים הכלולים בסיורים שמוציאה המועצה, אך המבקרים מוזמנים להגיע גם עצמאית, בתיאום מראש.


חלק נכבד מחוויית הפסטיבלים הוא המפגש עם האנשים. למשל חגית ברזני, בחורה עירונית שעברה עם משפחתה ליד רמב״ם. כחלק מהמעבר למושב שקט ופסטורלי היא הגשימה חלום רחוק והחלה לעסוק בשזירת פרחים.

במסגרת מיזם הבתים הפתוחים היא תערוך סיור בסטודיו שלה, תכין זרים ועציצי במבוק ותמכור פרחים בתפזורת.

הסיורים יתקיימו בין השעות 9:00־14:00. פרטים בטלפון: 8080370־054.

עוד מקום שבו תוכלו לשמוע סיפור על משפחה ששינתה את חייה - והקימה מחלבה מצליחה - הוא משק פרילי במושב עזריה. בני המשפחה מכינים גבינות בוטיק על פי מתכונים שקיבלו מהסבתא. חמישה אחים במשפחה וכל אחד מהם מופקד על חלק אחר בפעילות המחלבה, שהיא בעלת ותק של 20 שנה.


סיורים וטעימות במחלבה ביום שישי בשעות 13:00-9:00. לתיאום מראש (לא בשבת): 052-8365787.

דרך נוספת לטעום מהתוצרת המקומית היא בביקור ב״מלוא הטנא״ בסמוך לכרמי יוסף. זוהי חווה חקלאית אורגנית עם בוסתן, ומגדלים בה יותר ממאה מינים של ירקות ופירות.

הבעלים של המקום, חילף מנחם, מתמחה גם בעשיית שמן זית, פירות יבשים, טחינת קפה וחלווה. זו הזדמנות נפלאה לטעום מעט מהתוצרת המקומית האורגנית, לסייר בין הגידולים ולצאת עם שלל הביתה או מספיק מטעמים לפיקניק בטבע.

ואם כבר מטעמים, אז איפה באמת אוכלים? יש לנו שתי המלצות. הראשונה היא ״קפה אורלי״ בקיבוץ נען. בית הקפה שלצדו חנות יד שנייה נפתח לפני כעשור. בהתחלה פעלה במקום רק חנות הבגדים. לאחר שנתיים החליטו הבעלים להרחיב את הפעילות ולפתוח גם בית קפה לחברי הקיבוץ.

המקום אינטימי ומעניק תחושת ביתיות. הוא פתוח בכל ימות השבוע ומציע תפריט חלבי. במהלך סוף השבוע של הפסטיבל יגישו במקום ארוחות בוקר ובראנץ׳ ״חוויה בכרם״ המבוססים על חומרי גלם מקומיים. שעות הפתיחה: 8:00־16:00. בשבת עד 15:00. טלפון: 9372078־08.

מסעדה מקומית נוספת שלא כדאי לפספס היא דווקא חומוסייה. ״זרזיר״ החלה לפעול במרכז המסחרי של כרמי יוסף. זרזיר (זהר) החליט לפתוח חומוסייה אחרי שנים רבות שבהן עבד בתחום ההייטק. את החומוס הוא שדרג עם הזמן וכעת התרחב לסניף נוסף בבריכת היישוב.




תגיות:
טיולים
/
קיבוץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף