מת"א עד באר שבע: התחרות בה סלפי והיסטוריה סוף סוף נפגשים

אנחנו מצלמים את עצמנו כל הזמן ובכל מקום. למה לא ננסה את כוחנו בתחרות הצילום הבינלאומית "ויקיפדיה אוהבת אתרי מורשת"?

מיטל שרעבי צילום: פרטי
שוק מוריסטן
שוק מוריסטן | צילום: פליקס רובינשטיין

כבר תקופה לא קצרה אנחנו מדברים יותר בתמונות ופחות במילים. מצלמים משהו או מישהו בעזרת הסלולרי ומשגרים את התמונות לרשתות החברתיות. כך כולם יודעים מה עשינו ואיפה טיילנו. בחגי תשרי אנחנו נוהגים לפקוד את אתרי הטבע ולבקר במקומות שונים במינונים שמעל הממוצע. לאחרונה מתקיימת תחרות הצילום הבינלאומית "ויקיפדיה אוהבת אתרי מורשת". אכן, זמן טוב לערוך היכרות עם שישה מאתרי המורשת היפים בישראל. יש עשרות כאלה הפזורים ברחבי ישראל, אבל הנבחרים שלי הפעם הם אלה שאפשר לחלץ מהם תמונות ייחודיות.

התחרות מתקיימת בארץ בפעם השישית. זהו פרויקט שמקיף יותר מ־50 מדינות. מטיילים מתעדים אתרי מורשת ומעלים למאגר תמונות מיוחד, "ויקישיתוף", עד 20 באוקטובר. הצילומים ישתתפו בתחרות ויוצגו בתערוכה.

בזמן התחרות יתקיימו סיורים בחינם באתרי מורשת נבחרים, בהדרכת המועצה לשימור אתרים ומדריכי הצילום של בית הספר לצילום "גליץ". אפשר יהיה גם ליהנות מפעילויות לכל המשפחה. הנה כמה אפשרויות: חצר כנרת (13 באוקטובר), מרכז לוי אשכול המחודש (20 באוקטובר), החצר הישנה בעין שמר (20 באוקטובר) בית בן־גוריון בתל אביב (6 באוקטובר), יד לאישה הלוחמת בניצנים (11 באוקטובר).

מוריסטן הוא מתחם ברובע הנוצרי בירושלים, לא רחוק מכנסיית הקבר, שבו חנויות ובתי מלאכה. האזור החל לפרוח בתקופה הצלבנית בזכות אנשי המסדר ההוספיטלרי, שהקימו בו אכסניה, בית חולים ושתי כנסיות. בהמשך המקום נכבש בידי צלאח א־דין ובית החולים ריכז רק פגועי נפש. אחר כך הוא נהרס על ידי המוסלמים ולא שוקם עד המאה ה־19. בגלגול נוסף של המתחם הוקמה בו כנסייה לותרנית על ידי אנשי דת גרמנים, שמצאו מתחתיה שרידי כנסייה צלבנית.

בתחילת המאה שעברה נבנו במקום חנויות, אכסניה לעולי רגל ובתי מגורים בעזרת תכנון עירוני מתקדם יחסית לתקופה - עם רחובות ישרים ורחבים ובמרכזם כיכר. כיום תמצאו במתחם חנויות שונות למוצרי עור, בדים, שטיחים ומזכרות לצד מסעדות ובתי קפה. במרכזו תוכלו להבחין במזרקה יפהפייה, שנבנתה לציון חצי יובל לשלטונו של הסולטן עבדול חמיד השני.

כנסיית כל העמים, השייכת לזרם הפרנציסקני, נמצאת במורדות הר הזיתים בירושלים. היא הוקמה בשנים 1919־1924 בידי האדריכל האיטלקי אנטוניו ברלוצי ומוקפת היום עצי זית ובוסתן מקסים. הכנסייה נבנתה בגת שמנים בשל האמונה הנוצרית שזהו המקום שבו התפלל ישו את תפילתו האחרונה לפני הסגרתו לרומאים בידי יהודה איש קריות.

תגיות:
צילום
/
תיירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף