טראמפ מתחזק במפתיע ומתקפת סייבר שיתקה את האינטרנט. סיכום חדשות השבת

וגם: שני נערים נהרגו בתאונה קטלנית בצפון, זוועות חדשות של דאעש נחשפות בקרב במוסול ונשיא מצרים לשעבר מורסי נשפט לעשרות שנות מאסר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס
3
גלריה
דונלד טראמפ. טענותיו תופסות תאוצה. צילום: רויטרס
דונלד טראמפ. טענותיו תופסות תאוצה. צילום: רויטרס | דונלד טראמפ. טענותיו תופסות תאוצה. צילום: רויטרס

מהסקרים עולה כי טיעוניו של טראמפ כי הבחירות "מכורות" התקבלו היטב בקרב חברי מפלגתו. "תזכרו חברים, מדובר במערכת בחירות 'מבוימת'", אמר טראמפ בעצרת תמיכה בפנסילבניה. "בגלל זה אתם חייבים ללכת להצביע, כי הבחירות מבוימות לגמרי".

הסקר הראה כי רק מחצית מהרפובליקנים יקבלו את קלינטון כנשיאתם וכ-70% אמרו כי ניצחון של קלינטון יתאפשר רק בזכות הצבעות בלתי חוקיות או "בימוי" של הצבעות. עוד עלה מהסקר כי 63% מהאמריקאים, מהם שליש רפובליקנים,  מאמינים כי טראמפ ביצע עבירות מין. רויטרס יצר קשר עם חלקם ותשובותיהם היו זהות: הדבר לא ישפיע על הצבעתם כיוון ש"מה שטראמפ עולל לנשים בעבר חשוב פחות מהפעולות שיעשה מעת שייבחר".

נשיא מצרים לשעבר מוחמד מורסי. צילום: רויטרס
נשיא מצרים לשעבר מוחמד מורסי. צילום: רויטרס | נשיא מצרים לשעבר מוחמד מורסי. צילום: רויטרס

מורסי הוא הנשיא הראשון שנבחר באופן דמוקרטי, לאחר המהפכה ב-2011 זה נפל חוסני מובארק. לאחר שנה בה כיהן בתפקיד הנשיא, גם הוא הודח, על ידי עבד אל פתאח א-סיסי כיום נשיא המדינה. מאז ההפיכה בתי משפט הטילו על מאות איסלאמיסטים עונשי מוות, כולל מנהיגי "האחים המוסלמים", שחלקם ערערו על גזר הדין.

תגיות:
דאעש
/
סיכום חדשות השבת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף