שיתוף פעולה בין-דתי: החרדים בלמו את "חוק המואזין"

לאחר פנייתו של יו"ר הרשימה המשותפת לשר הבריאות, הוגש ערר נגד החוק האוסר על הפעלת מערכות כריזה בבתי תפילה, והוא לא יעלה להצבעה. החשש: יפגע בצופר השבת. ליצמן: "ההצעה הייתה עלולה לפגוע בסטטוס קוו"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יעקב ליצמן במליאת הכנסת
יעקב ליצמן במליאת הכנסת | צילום: אביר סולטאן, פלאש 90
2
גלריה

בהודעה שמסר הערב אמר השר ליצמן הוא "הגיש ערר על הצעת חוק תיקון-איסור שימוש במערכות כריזה (חוק המואזין), בשל פגיעה אפשרית בצפירה המבשרת על כניסת השבת המונהגת בישראל מזה שנים באמצעות מערכות הכריזה בעוצמת הקול המותרת ובכפוף לכל דין", השר ליצמן ציין כי "הצעת החוק עלולה לפגוע בסטטוס קוו הקיים מזה שנים ועל כן בהתאם לחוק הוגש הערר לצורך קיום דיון נוסף טרם העלאת החוק להצבעה בכנסת".

עודה הגיב להגשת הערר שהסירה את החקו מסדר היום, הודה לליצמן והאשים את נתניהו בחיזור אחרי הימין הקיצוני. "נתניהו ניסה לחזר אחר קהל בוחריו בימין הקיצוני על ידי העלאה של חוק רע ומיותר שכל מטרתו הוא סימון והסתה נגד המיעוט הערבי", אמר עודה אחרי הגשת הערר והוסיף כי הוא "מודה לשר ליצמן על שהגיש את הערר ובלם את העלאת החוק ובאמת מאמין שנעשה היום צעד משמעותי בשיתוף הפעולה בין המוחלשים בחברה".

בכיר במפלגת ש"ס הסביר כי לראות דעתם  "אין צורך בחוק המואזין. על פי חוק המפגעים והתקנות אפשר להפסיק את זה. זו גם עמדת שרת המשפטים והשר אלקין שמופקד על חוק המפגעים .וזו גם עמדת השר לביטחון פנים" והוסיף כי "הבעיה זו האכיפה. גם אם החוק המיותר הזה יעבור ולא תהיה אכיפה אז לא ישנה שום דבר חוץ מפגיעה בכבודם של אזרחים רבים. ובפרט שלשון החוק החדש עלול לפגוע גם בכריזה לקראת כניסת שבת". וציין כי מסיבות אלה השר אריה דרעי תומך בערר שהגיש השר ליצמן

מסגד. הכריזות ימשיכו - בזכות החרדים. צילום: פלאש 90
מסגד. הכריזות ימשיכו - בזכות החרדים. צילום: פלאש 90 | מסגד. הכריזות ימשיכו - בזכות החרדים. צילום: פלאש 90

אמש, במהלך ישיבת מליאת הכנסת, מצא חברו של ח"כ טיבי לסיעה, ח"כ טאלב אבו ערר, דרך מקורית למחות נגד הצעת חוק המואזין, שיזמו חברי הכנסת רוברט אילטוב (ישראל ביתנו) ומוטי יוגב (הבית היהודי), כשעמד על דוכן הנואמים וסלסל בערבית את קריאת המואזין "אללה ואכבר, אללה ואכבר". בתגובה השמיע ח"כ יהודה גליק מעל הדוכן שיר מהמקורות.

תגיות:
יעקב ליצמן
/
חוק המואזין
/
איימן עודה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף