הליכוד ויש עתיד ראש בראש: חמישה דברים שקרו השבת

בסקר שפורסם באולפן שישי יאיר לפיד ובנימין נתניהו זוכים ל-25 מנדטים כל אחד. וגם: מה נאמר בחקירת אשת ראש הממשלה, ח"כ שלח מגיב לפרשת הצוללות וסין באזהרה לארה"ב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו יאיר לפיד
בנימין נתניהו יאיר לפיד | צילום: מרק ישראל סלם
7
גלריה

הכתב הפלילי של חדשות ערוץ 2 משה נוסבאום פרסם באולפן שישי תמלילים מהחקירה של אשת ראש הממשלה שרה נתניהו, שלפי הפרסום שהתה ביחידה הארצית לחקירות הונאה ביום חמישי במשך כ-12 שעות. בין הדברים שנחשפו, המטפלת שטיפלה באביה של שרה, שמואל בן ארצי ז"ל:

שרה נתניהו. צילום: יונתן סינדל, פלאש 90
שרה נתניהו. צילום: יונתן סינדל, פלאש 90 | שרה נתניהו. צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

נתניהו נשאלה גם בנוגע לקבלה שהופקה לחשמלאי על עבודות שבוצעו לכאורה ביום כיפור

לאחר פתיחת החורף באופן רשמי עם סערה ראשונה שלוותה בממטרים, רוחות עזות וטמפרטורות נמוכות – אתר החרמון נפתח העונה לראשונה לאחר שירדו במקום 25 ס"מ של שלג. בסערה ירדה כמות משקעים חסרת תקדים, דבר שהביא לעליית נחל הירקון על גדותיו. כמות המשקעים שנמדדה: בנתב"ג 130 מ"מ, בראשון לציון 120 מ"מ, עין השופט עם 75 מ"מ וקיבוץ מרום גולן מעל ל-130 מ"מ של גשם.

בסופה נרשם נתון חסר תקדים בכמות הברקים ברחבי הארץ - 6050 כשמדובר ב-270 אחוז ביחס לממוצע הרב שנתי לחודש דצמבר. במהלך הלילה עדיין יש סיכוי לגשם מקומי קל בצפון ובחוף ומחר מזג האוויר יהיה מעונן חלקית ותחול עלייה קלה בטמפרטורות. המעלות החזויות: חיפה 13-18, קצרין 9-16, תל אביב 11-19, ירושלים 10-13, רחובות 11-20, אשקלון 13-20, באר שבע 9-20, מצפה רמון 10-15 ואילת עם 12-23.

מפל סער גועש מהגשם השוטף. צילום: רשות הטבע והגנים
מפל סער גועש מהגשם השוטף. צילום: רשות הטבע והגנים | מפל סער גועש מהגשם השוטף. צילום: רשות הטבע והגנים
קשת בענן באגמון החולה. צילום: שרונה אליהו
קשת בענן באגמון החולה. צילום: שרונה אליהו | קשת בענן באגמון החולה. צילום: שרונה אליהו
משפחת גוזלן ממושב שחר באתר החרמון. צילום: מיקי ענבר, אתר החרמון
משפחת גוזלן ממושב שחר באתר החרמון. צילום: מיקי ענבר, אתר החרמון | משפחת גוזלן ממושב שחר באתר החרמון. צילום: מיקי ענבר, אתר החרמון

חבר הכנסת עפר שלח (יש עתיד) אמר היום (שבת) באירוע שבת תרבות במודיעין כי "חשיפת מעורבותה של איראן בתאגיד שממנו קונה ישראל צוללות רק מעצימה את הצורך לבדוק לעומק את הפרשה".

שלח הוסיף כי "קניית הצוללות עצמן היא החלטה סבירה, בתחום אחריותו של ראש הממשלה. אבל הבהילות בסגירת העסקה, הצגתה לקנצלרית גרמניה קודם שהעסיקה עצמה אושרה בקבינט, ובעיקר ניגוד האינטרסים המובהק בכך שמקורבו של ראש הממשלה, האיש שמייצג אותו בעניינים פרטיים ופוליטיים, מרוויח מן העסקה כעורך דינו של נציג המספנות בארץ, כל אלה גורמים לחשד כבד בציבור שמשהו כאן לא בסדר. את ניגוד העניינים של עו״ד שימרון צריך לחקור חקירה פלילית; התנהלותו של נתניהו מראה שלא למד דבר מניסיון העבר או מדו״חות מבקר המדינה".

צוללת אח"י רהב ביציאתה מהמספנה בגרמניה. צילום: דובר צה"ל
צוללת אח"י רהב ביציאתה מהמספנה בגרמניה. צילום: דובר צה"ל | צוללת אח"י רהב ביציאתה מהמספנה בגרמניה. צילום: דובר צה"ל
דונלד טראמפ. צילום: רויטרס
דונלד טראמפ. צילום: רויטרס | דונלד טראמפ. צילום: רויטרס
תגיות:
בנימין נתניהו
/
יאיר לפיד
/
מזג אוויר
/
דונלד טראמפ
/
פרשת הצוללות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף