גירושין יקרים: חתנו לשעבר של פוטין הפסיד מיליארדים בשל הפרידה

להתחתן לתוך האוליגרכיה הרוסית זה צעד כלכלי חכם, אך כשנישואין כאלה מסתיימים, תג המחיר שבא עם סיום מערכת היחסים הגבוהה. כך לפחות גילה בעלה לשעבר של בת הרודן

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פוטין, בתו וחתנו לשעבר
פוטין, בתו וחתנו לשעבר | צילום: רויטרס

בעזרת ההלוואה, רכש שמאלוב 17% ממניות חברת סיבור, חברת עיבוד הגז הגדולה במדינה. עד שנת 2015 עלה שווי המניות שבידי שמאלוב לכמעט שלושה מיליארד דולר, אך לאחר הגירושין, נאלץ הצעיר בר המזל למכור את מניותיו, "בשווי אפס", וזאת מכיוון שהחזיק אותן בשל השתייכותו למשפחת פוטין. עם זאת, אין סיבה לדאוג לגורלו של הצעיר, ששמר על תפקידו בחברת סיבור, ולמרות ההפסד של כ-2.5 מיליארד דולר, יישארו בכיסו של החתן לשעבר כ-550 מיליארד דולר.

גם בתו של פוטין לא צפויה להישאר לבד וללא תעסוקה אחרי הגירושין. מעבר להטבות הכלכליות שבאות במסגרת זוגיות עמה, מדובר בצעירה בעלת כישורים רבים, ובנוסף לתפקידה כמנהלת פרויקטים באוניברסיטת מוסקבה היא גם רקדנית רוק-אנ'-רול נחשבת שאף השתתפה בתחרויות ריקוד רבות.

תגיות:
רוסיה
/
ולדימיר פוטין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף