חבר הכנסת מטעם הליכוד סיפר כי קיבל את הבשורה המרה בעת סיור בחירות בשכונת גילה ומיד נאלץ להפסיק את עיסוקיו ומיהר אל הקלפי בשכונת נווה יעקב, שם התרחש האסון. "סבא שלי הספיק להצביע, הוא יצא מהקלפי וירד במדרגות במתחם בית הספר שבו הוצבה הקלפי ופתאום נפל. ייתכן שהנפילה נבעה מאירוע רפואי. הוא קיבל מכה קשה בראש ומותו נקבע בשטח", סיפר אלקין. הלווייתו תתקיים הערב בירושלים
תחילה נמסר למד"א מרחב ירושלים על הגבר שהתמוטט וכתוצאה מכך נחבל בראשו, סמוך לקלפי בנווה יעקב. חובשים ופאראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי לגבר וביצעו פעולות החייאה במקום. לאחר מאמצי החייאה ארוכים נקבע מותו של הגבר, שהיה מלווה בבני משפחתו. עוברי אורח סיפרו כי הוא נפל במדרגות ונחבל בראשו , אך נסיבות הנפילה אינן ברורות עדיין.
פאראמדיק מד"א ישראל כהן שטיפל במקום סיפר: "כשהגענו ראינו גבר כבן 90 שוכב סמוך למדרגות בבית הספר כשהוא מחוסר הכרה ועם חבלת ראש מדממת, הוא היה ללא דופק וללא נשימה, הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים ובצענו בו פעולות החייאה מתקדמות וממושכות שכללו מתן תרופות שוקים חשמליים, עיסויים והנשמה ולאחר מאמצים של יותר משעה נאלצנו לקבוע את מותו".