קורבן הפיגוע בי-ם: "צעקתי 'דקירה' כדי להרחיק את האנשים"

אברהם גולדשטיין סיפר על התקרית: "הרגשתי מכה חזקה בבטן. ראיתי ערבי בערך בן 17 עומד עם סכין ביד. ישר הבנתי שזה אירוע דקירה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פיגוע דקירה בירושלים
פיגוע דקירה בירושלים | צילום: זק"א

גולדשטיין בן ה-27 הוסיף: "צעקתי לכולם 'דקירה' כדי שאנשים לא ייפגעו ולא ייפצעו. המקום התרוקן ונשארתי מולו. הוא בא לדקור אותי עוד פעם. הייתה לי שקית ביד ונתתי לו מכה עם השקית והוא הלך טיפה אחורה ואז הוא בא עוד הפעם לדקור אותי וראיתי שאני לבד מולו. רצתי למרכז המעבר חציה וצעקתי שזו דקירה ומי שיש לו נשק שינטרל אותו".

צעיר בו 18 הגיע אתמול אחר הצהריים לכיכר צה"ל בבירה , ודקר את גולדשטיין, שנפגע באורח בינוני. ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, שהגיע למקום לאחר הדקירה, זיהה את המחבל יחד עם מאבטחו, והשתלט עליו לאחר שהפיל את הסכין.

גולדשטיין פונה על ידי מד"א לבית החולים שערי צדק בעיר, שם הוא מאושפז.

ברקת סיפר לאחר האירוע: "נסעתי עם הרכב סמוך לכיכר צה"ל, כשפתאום הצוות שלי ראה בסמוך אלינו מחבל עם סכין, קפצתי יחד עם המאבטח שלי מהאוטו, הוא שלף עליו את הנשק ותפסנו יחד את המחבל עד להגעת המשטרה ומיד טיפלנו בפצוע שלשמחתנו נפצע קל".

פיגוע הדקירה האחרון בישראל היה לפני כחודש, אז צעיר פלסטיני חמוש בסכין דקר נוסעים בקו אוטובוס 40, שעשה את דרכו מבת ים לתל אביב. ארבעה אנשים נפצעו באורח קשה, מתוכם שניים שהיו בסכנת חיים.

תגיות:
פיגוע דקירה בירושלים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף