רה"מ הורה לקזז 300 מיליון שקל מכספי הרשות הפלסטינית בשל חוב החשמל

לאחר שהחשמל נותק בשכם ובג'נין, צפויות הפסקות החשמל היזומות להתרחב היום. מנכ"ל חברת החשמל, אלי גליקמן, מכתב לראש הממשלה הפלסטיני והבהיר כי על הרשות לשלם את חובה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חברת החשמל
חברת החשמל | צילום: פלאש 90

ניתוקי החשמל לערים ברשות הפלסטינית צפויים להתרחב, זאת לאחר שהיום (חמישי) שיגר מנכ"ל חברת החשמל, אלי גליקמן, מכתב לראש הממשלה הפלסטיני והבהיר כי על הרשות לשלם את חובם הנאמד בכ-2 מיליארד ש"ח, באופן מיידי.

לאחר פעמיים בהן ניתקה חברת החשמל על דעת עצמה את שכם וג'נין מחשמל, ראש הממשלה התערב והורה לקזז כ-300 מליון שקלים מכספי המיסים המוקפאים של הפלסטינים שנמצאים בידי ישראל.

בחברה החשמל טוענים כי מדובר בצעדים מסחריים בלבד, משום שמתוקף החוק, מזרח ירושלים והרשות אמורות לעמוד בהסדר החובות, ואילו חברת החשמל אמורה לנקוט בצעדים על מנת לגבות את החוב.

גורמים במשרד ראש הממשלה, מבהירים כי החלטת חברת החשמל בנוגע להפסקת ההזרמה לשכם וג'נין, אינה על דעתו וכי מדובר בהחלטה של החברה בלבד.

חובות חמ"י והרשות הפלסטינית תפחו עם השנים ועומדים כיום על למעלה מ-1.9 מיליארד שקלים. חברת החשמל התריעה לאורך תקופה ארוכה בפני החייבות ובפני הגורמים הרלוונטיים במשרדי הממשלה, על הצורך המידי בהחזר החובות, אך עד כה לא נמצא כל פתרון להחזרתם.

תגיות:
חברת החשמל
/
הרשות הפלסטינית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף