שליסל, אשר הגיע אל בית המשפט, טען שוב ושוב כי הוא אינו מכיר בסמכותו של בית המשפט, ואף הודיע כי הוא לא מוכן להיות מיוצג על ידי שום עורך דין. למרות זאת, הגיע נציג של הסנגוריה הציבורית, ששהה באולם במידה ושליסל ישנה את דעתו, או שבית המשפט יכפה עליו עורך דין.
עו"ד דראושה מהסנגוריה אמר במהלך הדיון: "אני נמצא כתורן של הסנגוריה הציבורית. לפני הדיון דיברתי עם המשיב ושאלתי אותו האם הוא מעוניין בייצוג, והוא הודיע לי כי אין הוא מעוניין וכי אינו מעוניין לשתף פעולה. אין לנו שיתוף פעולה, ולכן לא נוכל להתייחס לבקשה בעניינו של המשיב היום, וגם לא נוכל לייצגו".
כאשר נשאל שליסל שוב במהלך הדיון, הוא חזר על אותה המנטרה אותה הוא מציג מאז שנעצר: "אני לא מעוניין בייצוג. אין לכם סמכות לשפוט, זה לא לפי חוקי התורה הקדושה. לא מעוניין להשתתף בהצגה הלא חוקית אותו, לא בעצמי ולא על ידי הייצוג".
"אתה רוצה להגיב לבקשה לשלוח אותך להסתכלות?", נשאל שוב וענה: "אני חוזר על תשובתי, איני מוכן לייצוג".