התיכונים הערכיים ביותר: למעלה ממחצית משתייכים למגזר היהודי

משרד החינוך פרסם רשימה של 261 בתי ספר על יסודיים הזכאים לתגמול עבור שיפור בהישגים הערכיים, החברתיים והלימודיים. עובדי ההוראה במוסדות אלה יזכו בבונוס חד פעמי של 3,000 עד 8,000 ש"ח

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תלמידים
תלמידים | צילום: אינגאימג

הקריטריונים להצטיינות נוסחו בהסכמה שבין משרד החינוך לבין ארגון המורים ומשרד האוצר.

במשרד החינוך מבהירים כי הקריטריונים לתגמול מכוונים לבתי הספר שחוללו את השינוי המשמעותי ביותר בקרב הלומדים ולא לבתי הספר בעלי ההישגים הגבוהים ביותר. התגמול הדיפרנציאלי מחושב על פי אחוז השיפור שביצעו בתי הספר ביחס לשנה הקודמת ועל פי אחוז השיפור שהם קידמו את תלמידיהם ביחס לרמתם. הדגש ניתן על שיעור השינוי ולא רק על הציון הסופי.

במכתב למנהלי בתי הספר ציין משרד החינוך: "זכייה  זו  הינה  אות  הערכה  למנהיגותך  ולעשייה  החינוכית  המעמיקה  של  צוות  המורים. אנו רואים חשיבות רבה בהוקרה והערכה של אנשי החינוך, שמחוללים שינוי, שמקדמים כל אחד מהתלמידים אל מעבר ליכולותיו הצפויים, שמשפיעים ותורמים לעיצוב עתיד תלמידיהם ומביאים אותם להצטיינות לימודית אישית, חברתית וערכית".

שר החינוך נפתלי בנט בירך את בתי הספר הערכיים ואמר: "ערכים לא פחות חשובים מציונים, וזה המסר שהעברנו כאן. אנחנו רוצים שהבוגרים שלנו יהיו אזרחים טובים יותר, ערכיים יותר ומוסריים יותר. אנחנו שואפים שבתי הספר שלנו יהיו מצוינים בלימודים אבל גם מצטיינים בהתנדבות, בתי ספר שמחנכים את תלמידיהם לקבל ולכבד את האחר, מונעים נשירה ומקדמים את התלמיד על פי צרכיו".

תגיות:
נפתלי בנט
/
בתי ספר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף