השוטר הטוב והרע: שמים סוף לפוליגמיה הבדואית שמנצלת את המדינה

אריה אלדד מברך את שרת המשפטים, שהחליטה לשנות את הדרך שנהוגה במשך שנים. הילה קורח לא מאמינה שכך נגמר הסכם הגרעין עם איראן

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
יישוב בדואי סמוך לכפר אדומים
יישוב בדואי סמוך לכפר אדומים | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

היועץ המשפטי יהודה ויינשטיין ושרת המשפטים איילת שקד ראויים לשבחים על כך שהכריזו מלחמה על הפוליגמיה בחברה הבדואית.

לפעמים הבדואים טורחים להתגרש מהשלוש הראשונות ולהישאר עם הצעירה ביותר, הקודמות נשארות לגור בבית כמובן וזוכות גם למעמד הנחשק של אימהות חד הוריות מה שמשפר את הכנסות המשפחה מהביטוח הלאומי.

כשהייתי בכנסת ניסיתי לרתום שני שרי פנים, מאיר שטרית ואלי ישי, למאבק הזה. שניהם הסבירו כמה זה קשה. יש אפילו חבר כנסת, טאלב אבו זראר שיש לו כמה נשים, והוא לא חושש לגלגל עיניים בשידור ולטעון שהוא נשוי לאחת והשניה היא ידועה בציבור בלבד.

המדהים כמובן הוא הצביעות של ארגוני זכויות האדם, שמתעלמים מהתופעה כי מדובר בערבים. למה   לקלקל את המאבק בכיבוש בזכויות  נשים?

אז אחרי שנים של שיחות גרעין שהצליחו לצאת לנו מכל החורים מתברר היום שכחלק מההסכם הסודי איראן תפקח על עצמה בכל הקשור למתקן הצבאי בפרצ'ין.

בדרך כלל אני נוטה לא לנקוט עמדה בעניינים שאני לא מבינה בהם אבל עם שני הילדים אני חושבת שיש לי מה לתרום בתחום המשא ומתן.

באמת? זה מה שעבדתם עליו כל כך הרבה זמן? פיקוח עצמי? לא שאני לא מעודדת ביקורת עצמית ואחריות אבל... באמת? אם אנחנו מלכתחילה בונים על אמון באיראנים למה בכלל טרחתם לנהל איתם את המשא ומתן הזה ולא פשוט לסמוך עליהם שהם ידעו להשתמש באנרגיה הגרעינית שלהם באחריות? המלונות בז'נבה עד כדי כך טובים?

תגיות:
בדואים
/
איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף