הורים בירושלים חוששים: "הילדים מופקרים, רמת האבטחה ירודה"

מוסדות הקרובים למזרח העיר טוענים: "מאבטחים עוזבים לפני סיום שעות הלימודים". במכתב שנשלח לשר החינוך נכתב: "לא נחזור ללימודים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
גן ילדים בגבעה הצרפתית
גן ילדים בגבעה הצרפתית | צילום: רחלי עדן

המתיחות בירושלים והפיגועים שאירעו בימים האחרונים, גורמת להורים בירושלים הגרים ליד השכונות הסמוכות למזרח העיר, לחרדות מאחר ולטענתם במרבית הגנים בהם לומדים במתחם, (פחות ממאה ילדים), אין מאבטח.

"נשבית את הלימודים אם הממשלה לא תאריך את שעות האבטחה במוסדות החינוך בבירה", כך מסרו היום עיריית ירושלים וארגון ההורים העירוני בבירה.

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, ויו"ר ארגון ההורים העירוני בירושלים, פז כהן, הודיעו היום כי ישביתו את הלימודים במערכת החינוך בירושלים בצורה הדרגתית החל מיום חמישי, אם משרדי ביטחון הפנים, האוצר והחינוך לא יסדירו תקצוב מלא לאבטחת יום הלימודים במלואו במוסדות החינוך בירושלים שמחויבים באבטחה על פי הנחיות המשטרה.

לדבריהם, השביתה תחל ביום חמישי בכל בתי הספר העל יסודיים בעיר ותורחב בהמשך למוסדות חינוך נוספים על פי הצורך, עד שיימצא פתרון לאבטחה.

ראש העיר, ניר ברקת, ציין כי "חיכינו זמן רב מדי למתן מענה תקציבי לאבטחת ילדי העיר. במציאות הקיימת היום כל עיכוב נוסף מהווה הפקרה של ילדינו. האיומים הביטחוניים לא מסתיימים בשעה 13:30, ולכן זה מגוחך לשחרר את המאבטחים כל עוד הילדים נמצאים במוסדות החינוך".

יו"ר ארגון ההורים בירושלים פז כהן הוסיף כי "אנחנו מבקשים הגנה מינימלית לילדינו – מבוגר אחראי ומיומן בכניסה לכל מוסד חינוך לאורך שעות היום. אם חס וחלילה יקרה אסון, התקציב שיועבר לנושא יהיה גדול פי כמה".

שרה, אם לילדה בכיתה אל"ף וילדה בגן טרום, הגרה בפסגת זאב, הסמוכה לשכונות במזרח ירושלים וסמוכה למספר כפר ערביים כגון חיזמה ענתות ושועפט, סיפרה היום (שלישי) ל"מעריב אונליין" כי "אין בגנים בשכונה אבטחה וזה מאוד מלחיץ, רק אתמול תקפו ערבים אוטובוס בגשר המוביל לפסגה. גם בגבעה הצרפתית הסמוכה לעיסאוויה ישנם גנים הזקוקים לאבטחה".

תגיות:
מזרח ירושלים
/
פיגוע בירושלים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף