הפלסטינית, אשרקת טהה אחמד קטנאני (18) ממחנה עסקר שליד שכם, ניסתה לדקור ישראלי שעמד בטרמפיאדה. מסיקה שהגיע ברכבו זיהה את הדקירה ומנע את ניסיון הפיגוע. לאחר מכן כוח צה"ל נטרל אותה. על פי דיווחים פלסטינים המחבלת חוסלה. יוסי דגן, ראש המועצה הנוכחי אמר בסיום האירוע: "אני מברך את ראש המועצה היוצא גרשון מסיקה, על התעוזה והתושייה שגילה כשהבחין היום במחבלת מנסה לדקור תושבת וסייע לחסל אותה. חבל שאנחנו בישראל צריכים להתמודד עם המראות האלה יום יום. צר לנו על שגרת החיים הזו, אולם אין לנו אלא לברך על כך שיש לנו אזרחים כאלה".
מסיקה התראיין לגלי צה"ל וסיפר: "נעמדתי בטרמפיאדה, ראיתי מחבלת שרצה אחרי ילדה ומישהו צעק 'מחבלת'. ראיתי אותה עם סכין שלופה אז תוך שבריר שנייה שברתי ימינה ונכנסתי בה עם הרכב. היא נפלה ואחרי זה בא חייל וסיים את המלאכה - ירה בה".
עוד הוא אמר: "הכל קרה בכיכר של צומת חטיבת שומרון, זה ליד מסוף חווארה, ליד אלון מורה. הנערה שכמעט נדקרה - עד עכשיו היא בהלם ומנסים להרגיע אותה. נראית לי בת 17. לקחתי טרמפיסטים ופתאום המחזה הזה לפניי. לא חשבתי הרבה ונכנסתי בה. זו פעם ראשונה שאני מסייע ככה לכוחות הביטחון. אני שמח כי היה לי ברור שהיא תפגע בילדה הזו. המחבלת הייתה בריונית כזאת. עכשיו הצבא והמשטרה שם".