מסתמן: ההסתדרות תאשר השבתת המשק בשל הפגיעה במבוטחים הסיעודיים

אבי ניסנקורן מאיים להכריז על סכסוך עבודה, בשל הפגיעה של האוצר בעובדים המבוטחים בקרנות הפנסיה החדשות. הסתדרות הגמלאים: "חברה הנוהגת בחזירות כלפי קשישיה אינה חברה הוגנת"

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
אבי ניסנקורן מזכ"ל ההסתדרות
אבי ניסנקורן מזכ"ל ההסתדרות | צילום: פלאש 90

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, זימן היום (ראשון)  ישיבה מיוחדת שתערך ביום רביעי, בהשתתפות כל חברי בינ"ה (בית הנבחרים של ההסתדרות) לאישור סכסוך עבודה כללי במשק.

הרקע להכרזת הסכסוך: פגיעת האוצר במבוטחי הביטוח הסיעודי ובציבור העובדים המבוטחים בקרנות הפנסיה החדשות. הישיבה וההצבעה לאישור הסכסוך יתקיימו ביום רביעי, ה-9 לחודש.

מחר תתכנס ועדת העבודה והרווחה של  הכנסת לדיון בנושא לבקשת כמה מחברי הוועדה, כשלדבריהם "משבר הביטוח הסיעודי הגיע לשיאו. עשרות אלפי מבוטחים ששילמו כל חייהם עבור כיסוי סיעודי נפלטים בהמוניהם מההסדרים הביטוחיים ונותרים חסרי כל".

בהסתדרות הגמלאים מברכים על מעורבות ההסתדרות בנושא. "הכרזתו של יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן על סכסוך עבודה בנושא הביטוח הסיעודי היא הכרזה היסטורית" אומרים ראשי הארגון,  ומדגישים כי בסוף החודש הנוכחי יפוג תוקפם של רוב ההסדרים הקיימים של הביטוח הסיעודי הקולקטיבי.

תגיות:
ההסתדרות
/
אבי ניסנקורן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף