יחס מקומם: קשיש ניצול שואה ונכה חויב לשלם אלפי שקלים בעסקה שלא הבין

ניצול שואה, ערירי, נכה ונתמך קצבאות – ובכל זאת חויב לשלם אלפי שקלים בעסקה שלא הבין, לא הסכים לה מפורשות ולא היה מסוגל לעמוד בה. עוולה צרכנית, אטימות או שניהם? תשפטו אתם

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
קשיש חוצה את הכביש בתל אביב
קשיש חוצה את הכביש בתל אביב | צילום: סרג' אטאל, פלאש 90

עו"ד נטע נדיב, מנהלת הקליניקה המשפטית לסיוע לנפגעי השואה של ביה"ס רדזינגר למשפטים במרכז הבינתחומי הרצליה, המסייע לקרן לרווחה לנפגעי השואה, לקחה על עצמה באופן אישי את הטיפול במקרה ושלחה לרשת "אופטיקה הלפרין" מכתב התראה לפני נקיטת צעדים משפטיים בדרישה חד משמעית לביטול העסקה ולהחזר סכום המקדמה לדב במלואו.

"לא היה לו נעים לומר בחנות שהוא לא יכול לשלם, והוא ביקש לבטל את ההזמנה. המטפלת שלו ניסתה להתערב בוויכוח ללא הצלחה" מספרת עו"ד נדיב ומדגישה: "גם אם נניח שהדרישה המפורשת לחנות על ביטול ההזמנה נמסרה על ידי מתנדב הקרן לחנות רק ביום שאחרי, עדיין חוק הגנת הצרכן עומד לזכותו. שלא לדבר על הפערים בין הסכום בקבלה לבין הסכומים שנמסרו להם בעל פה. כך שיש במקרה הזה יותר מעניין אחד שמעיד על חוסר תקינות בלשון המעטה, גם מבחינת תום הלב וסבירות העסקה. בפרט כשמדובר על אדם מבוגר ועם מוגבלות. על פי החוק מוצר בהזמנה אישית מחייב את הלקוח, ולכן גם אם הוא לא חויב בשארית הסכום הוא לכאורה חייב בתשלום. אבל כאן גם הסכום המפורש נמסר לדב רק לאחר ביצוע ההזמנה ומלכתחילה לא התקבלה הסכמתו למחיר העיסקה כשהלחץ עליו לאשר את המכירה במעמד ההזמנה, דקות ספורות לאחר שהבין שלא יוכל לעמוד בו, היה בלתי סביר בלשון המעטה".

"אופטיקה הלפרין" טרם הגיבה לפניית עו"ד נדיב, ועד לזמן פרסום הכתבה לא נמסרה תגובת הרשת גם ל"מעריב אונליין".

תגיות:
קשישים
/
צרכנות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף