בתוך כך, שר האוצר משה כחלון, הורה הערב על המשך תקצוב האבטחה במוסדות החינוך ברחבי הארץ עד השעה 16:00. ההוראה של שר האוצר תהיה תקפה עד להודעה חדשה והכסף יועבר דרך המשרד לביטחון פנים לרשויות המקומיות. ממשרד האוצר נמסר כי כל רשות שתבחר להמשיך ולתגבר את מוסדות החינוך שלה, תוכל לעשות זאת ותקבל את ההחזר כנגד ביצוע ההנחיה.
האב פנה לבנו בשפה הערבית ואמר: "תתקשר אליי ונסדיר את העניינים, אני אודה לך מאוד על כך. אם אתה לא רוצה לעשות את זה - בקש עזרה מחבר". בפנייה לכוחות הביטחון הוסיף האב: "אנו יחד יכולים להגיע לפתרון כי המצב הזה קשה וחריג. אני פוחד שעוד אנשים יפגעו לכן אל תבנו עליי בלבד שאביא לכם את הילד, ביחד נגיע למה שאנו רוצים". מלחם ביקש למסור החלמה מהירה לנפגעים ואמר כי הוא משתתף בצער משפחות ההרוגים.
"משטרה לא יכולה לתפקד בלי שיתוף הציבור. בכלל בכלל לא. אחד התפקידים החשובים של מפקדי המשטרה הוא לטעת תחושת ביטחון ורוגע בקרב הציבור ביום יום ועוד יותר בעתות מצוקה", הסביר עמית והוסיף: "עושים זאת באמצעות הופעת בכירי המפקדים בתקשורת ככל שנידרש".
הבוקר אף פורסמה תמונה עדכנית של נשאת מוחמד עלי מלחם. במוצאי השבת האחרונה, יום אחרי פיגוע הירי ברחוב דיזנגוף בתל אביב, הבטיח ראש הממשלה בנימין נתניהו כי תתפרסם תמונה עדכנית של המחבל הנמלט - והבוקר היא אכן פורסמה, בזמן שהמשטרה מבקשת את עזרת הציבור במציאתו אך קוראת גם לא להפר את השגרה.
מהמשטרה נמסר כי "כוחות משטרה גדולים פועלים כל העת לאיתורו של הרוצח שביצע את פיגוע הירי בת"א. נכון לעכשיו אין שינוי בהנחיות לכלל הציבור - המשיכו בשגרת חייכם בכל רחבי הארץ, תוך גילוי ערנות. דווחו לנו על כל חשד, אנו ערוכים באופן מתוגבר לטיפול בדיווחים הרבים במוקדי החירום".